Zonnebril op sterkte: nu met korting

Bescherm je ogen tegen schadelijke effecten

Shop je zonnebril op sterkte nu met korting. Deelnemers van SamenGezond ontvangen tot €75 korting bij Pearle, Pearle Studio en Eye Wish opticiens

 

Waarom kiezen voor een zonnebril op sterkte?

Voor jouw ogen is het heel fijn als je een zonnebril hebt die perfect is afgestemd. Zo heb je altijd een scherpe blik. Zelfs als de zon schijnt! Ook beschermt een zonnebril op sterkte jouw ogen tegen schadelijke UV-straling. Je ogen hebben meer rust, omdat je minder met je ogen knijpt als je een zonnebril draagt.

Ook in Nederland bevat het zonlicht UV-straling wat schadelijke effecten kan hebben op ogen en huid. Daarom is het aan te raden om in elk geval in de zomer, met name tussen 12 en 15 uur buiten een zonnebril te dragen. Hoe hoger de zon staat, hoe intenser de UV-straling. Ook water, sneeuw en zand weerkaatsen UV. Let dus ook op tijdens de winter(sport). In het voor- en najaar is de UV-straling minder. En omdat de zon een stuk lager staat, kan deze wel sneller verblinden. Ook dan is een zonnebril (op sterkte) met UV-filter aan te raden.

Voordelen voor jouw ogen

 • Scherpe blik 
 • Minder knijpen met je ogen 
 • Veilig aan het werk of onderweg  
 • Meer rust voor je ogen
 • Bescherming tegen schadelijke effecten van UV-straling
 • Perfect afgestemde zonnebril op sterkte mét montuur die je zelf kiest 

 

Wanneer draag je een zonnebril op sterkte?

Heb je een oogafwijking of een bril op sterkte nodig, dan biedt een zonnebril op sterkte voordelen. Je ziet scherper en comfortabeler, omdat de bril op maat is gemaakt. Passend bij jouw ogen en werk- of leefsituatie. Als je onderweg bent, op de fiets, met de auto of lopend is het heel fijn als je een zonnebril op hebt. Net als bij een gewone bril geldt ook voor een zonnebril op sterkte: laat deze aanmeten door een deskundige, zoals een gediplomeerd opticien of optometrist. Bij Pearle, Pearle Studio en Eye Wish vind je een ruim assortiment aan betaalbare zonnebrillen op sterkte voor dames en heren. 

Welke soorten zonneglazen zijn er?

 • Gepolariseerde glazen

  Gepolariseerde glazen gaan lichtweerkaatsing tegen. Ze geven je ogen meer rust, omdat ze schitteringen van het wegdek, water of sneeuw wegnemen. Dit zorgt voor beter zicht en veiligere situaties. ​​​​​​

 • Meekleurende glazen

  Dit zijn heldere glazen die op de sterkte van het licht reageren. Als je naar buiten gaat en de zon schijnt, kleuren de glazen donker. Zo heb je dus een zonnebril op sterkte. Binnenshuis zijn de glazen transparant en heb je een normale bril.

 • Multifocale glazen

  Zie je zowel dichtbij als veraf niet scherp? Kies dan voor een zonnebril op sterkte met multifocale glazen. Deze glazen zijn uitgerust met twee sterktes, zodat je van beide afstanden scherp ziet.

 • Spiegelcoating

  Een spiegelcoating is een toevoeging aan het uiterlijk van je zonnebril op sterkte. De sterk reflecterende coating zorgt ervoor dat je ogen onzichtbaar zijn voor anderen.

 

Wat kost een zonnebril op sterkte?

Je kan in elk montuur zonneglazen op sterkte zetten: kies altijd je nieuwe zonnebril met zorg. Je kan je zonnebril op sterkte online bestellen maar je kan natuurlijk ook gewoon naar de winkel. Daar kan je kiezen voor zonnebril die het beste bij jou past! Kies je favoriete montuur en laat meten welke sterkte glazen je nodig hebt. De kosten voor de aanschaf van een bril zijn afhankelijk van de door jou gemaakte keuzes. 

Vergoeding voor zonnebril op sterkte

Via je zorgverzekering kan je vergoeding krijgen voor een zonnebril op sterkte. Wil je weten of je bril wordt vergoed? In een aantal situaties is er een vergoeding uit de Basisverzekering. Een aantal aanvullende verzekeringen hebben ook een vergoeding voor een bril.

Tot €75 korting op zonnebril op sterkte

Met een zorgverzekering bij Menzis, Anderzorg, of HEMA ontvang je korting* bij Pearle, Pearle Studio en Eye Wish op een bril op sterkte. Deze korting geldt bovenop je brilvergoeding en ook als je geen brilvergoeding hebt.

De korting die je ontvangt is afhankelijk van het aankoopbedrag: 

 • €25 korting bij besteding van €100 tot €250
 • €50 korting bij besteding van €250 tot €500
 • €75 korting bij besteding boven de €500

*Let op: je kunt de korting niet combineren met andere kortings- of waardebonnen. 

Meer weten? Check jouw korting in de webshop van SamenGezond.