Zelf aan de slag: wat past bij jou?

Stoppen met roken

Wil jij graag stoppen met roken en heb je daar een steuntje in de rug bij nodig? Er zijn in Nederland verschillende zelfhulpmiddelen op de markt, van apps en online cursussen tot boeken en nicotinepleisters. We hebben een aantal methoden op een rij gezet. Wat past bij jou?

Apps

De meest laagdrempelige manier van ondersteuning bij het stoppen met roken is met een app. Zo’n app kan heel nuttig zijn om jezelf gemotiveerd te houden en om te gaan met afkickverschijnselen. Zo zijn er apps die bijhouden hoeveel geld je hebt uitgespaard, die je laten zien hoe je gezondheid aan het verbeteren is en apps die je motiverende berichtjes of tips sturen.

In studies is aangetoond dat de gemiddelde kans op succes iets groter is bij het gebruik van zelfhulp bij je stoppoging dan zonder. Maar een methode die voor je buurman werkt, hoeft voor jou niet even effectief te zijn. Kies daarom een methode die het beste bij jouw situatie past. 

Ga ook na wat je zorgverzekeraar vergoedt. Bekijk hieronder de vergoedingen van Menzis, Anderzorg of HEMA:

Liever een andere aanpak?

Is stoppen met roken met hulp van een app, online cursus of zelfhulpboek voor jou niet de manier? Kies wat het beste bij je past:

 

 
  • Privacy(rechten)
    SamenGezond attendeert deelnemers op diverse producten en diensten die je kunt gebruiken ter ondersteuning bij het stoppen met roken. De mate waarin privacy(rechten) een rol spelen bij deze producten en diensten is afhankelijk van de organisatie die deze producten en diensten aanbiedt. SamenGezond is niet verantwoordelijk voor de gebruikersvoorwaarden die de aanbieders van deze producten en diensten hanteren ten aanzien van uw persoonsgegevens. De aanbieders bepalen zelf hun gebruikersvoorwaarden. De gebruikersvoorwaarden die de aanbieders hanteren hebben een reikwijdte van geen gebruikersvoorwaarden tot en met het gebruik van je gegevens voor commerciële doeleinden. Je bepaalt zelf of je instemt met de (gebruikers)voorwaarden die de aanbieder van het product of dienst waarin je geïnteresseerd bent hanteert.