Heb jij deze week al een kop koffie gedronken met een collega?

Lees hier waarom je dat zou moeten doen!

Mensen zijn sociale wezens. Contact met anderen en het gevoel ergens bij te horen is bijna even noodzakelijk voor ons als ademen, eten en drinken. Natuurlijk zijn de mate en de vorm waarin voor iedereen verschillend. De één geniet van veel mensen om zich heen en vindt het moeilijk om alleen te zijn, de ander mijdt juist grote groepen en zoekt meer één-op-één contact. Maar bijna iedereen ervaart een bepaald gevoel van eenzaamheid als we langere tijd geen contact met anderen hebben.

Dat geldt net zo goed voor contacten op het werk. Het kan fijn zijn om een dag thuis te werken, zodat je veel gedaan krijgt zonder dat je collega’s je komen storen. Maar elke dag thuis werken? Er zijn maar weinig mensen die daar gelukkig van worden. Het thuiswerken tijdens de coronacrisis heeft daarom ook vele kantoorwerkers laten ervaren hoe belangrijk verbinding is met je collega’s als factor in jouw ervaren werkgeluk.

Verbinding kun je ook wel omschrijven als betekenisvol contact ervaren. Echt betekenisvol contact gaat verder dan ‘Goedemorgen!’ zeggen als je binnenkomt. Het gaat ook om het praatje bij de koffieautomaat over wat je in het weekend gedaan hebt of wat de sportuitslagen van gisteren waren. Niet elk contact hoeft evenveel diepgang te hebben om betekenisvol te zijn, het gaat om de oprechte interesse die je hebt voor elkaar en de connectie die je ervaart. Bijvoorbeeld wanneer je ziet dat een collega het even zwaar heeft, een hand op diens schouder leggen en vragen of het gaat en of je ergens mee kunt helpen. Of dat complimentje aan je collega die zo’n goed initiatief nam. Of het gevoel dat je een pittige klus écht samen hebt voltooid.

Maar verbinding gaat niet alleen over de verbinding tussen collega’s, maar ook tussen jou en het team of de organisatie. Verbinding met de organisatie uit zich onder andere in het contact met jouw management, informatie over ontwikkelingen in de organisatie en je kunnen vinden in de waarden, missie en doelen van de organisatie. De vertrouwensband die je hebt met jouw organisatie of team kan van essentieel belang zijn in jouw werkgeluk.

Wat kun jij zelf doen om de verbinding met jouw collega’s en jouw organisatie te versterken?

Een aantal tips een rijtje:

  • Zorg voor tijd om elkaar te ontmoeten. Ga bijvoorbeeld samen lunchen of neem tijd voor een kop koffie met een collega.
  • Heb eens wat vaker persoonlijk contact. Stap eens op iemand af of bel die persoon in plaats van een mail of berichtje.
  • Maak in team overleggen ruimte voor persoonlijke zaken, bijvoorbeeld door een kort deelrondje aan het begin van het overleg.
  • Formuleer samen met je teamleden een missie voor jouw team en zorg daarmee voor een verbindende factor in het werk wat je samen doet.
  • Initieer korte bijeenkomsten met je team of met de organisatie waarin organisatieontwikkelingen worden gedeeld. Worden deze al georganiseerd? Woon ze dan vooral bij om goed geïnformeerd te worden.

Wil je verder lezen over dit onderwerp?

Kijk dan eens hier: