Welke sport past bij mij?

Inspiratie en tips

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe sport, is het belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vindt. Want dan is de kans groter dat je het ook volhoudt. Ontdek welke sport het beste bij jou past.

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Meld je aan bij SamenGezond of log in. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen! 

Deelname is gratis en voor iedereen

background

Welke sport past bij mij

Heb je een tijdje niet gesport en wil je de draad weer oppakken? Of wil je wat kilo’s kwijt en daarom meer gaan bewegen? Of misschien wil je gewoon eens iets nieuws proberen. Sowieso zitten we met z'n allen veel te veel en te lang achter elkaar. Ga ook eens bij jezelf na of jij aan de beweegrichtlijnen voldoet. Wat je reden ook is, wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe sport is het belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vindt. Want dan is de kans groter dat je het ook volhoudt. Maar hoe weet je welke sport leuk is? En welke sport het beste bij je past?

Sport uitproberen

Het ligt misschien voor de hand, maar om er achter te komen welke sport bij je past, moet je het gewoon proberen. Die eerste stap kan spannend zijn, maar alleen door het te doen weet je of de sport bij je past. Of je er energie van krijgt, blij van wordt, of je er een goed gevoel bij krijgt. Misschien is een vorm van cardio jou op het lijf geschreven. Of ga je liever voor krachttraining om sterker te worden. Een eerste startpunt kan zijn om te kijken naar het sportaanbod bij jou in de buurt. Wat spreekt je aan? Worden er proeflessen gegeven, wat zijn de kosten, op welke tijdstippen zijn de lessen? Kies daaruit iets wat bij jou past.

Handig is dat je bij bijna elke sportschool of vereniging wel een gratis sportles kan aanvragen. Even een keer meedoen om te oefenen, of met een hoge korting een paar lessen volgen. Yoga bijvoorbeeld, of tennis. Dit is de ideale manier om meerdere sporten uit te proberen, zonder dat je ergens aan vast zit. En thuis sporten kan tegenwoordig natuurlijk ook heel makkelijk!

Sportvereniging in de buurt

Wil je ontdekken welke sporten je allemaal kunt beoefenen in jouw buurt? Kijk dan eens online of doe navraag bij buurtgenoten. Ook op de website van je gemeente vind je vaak ook een overzicht met het sportaanbod, van loopclubjes tot sportverenigingen. Wij plaatsen op SamenGezond.nl ook regelmatig tips en inspiratie over sporten die je kunt doen. 

Welke sport volhouden

Heb je een sport gevonden die je leuk lijkt? Iets wat bij jouw past? Kijk dan ook vooral of je het leuk genoeg vindt. Als je de sport bijvoorbeeld puur kiest omdat je er snel calorieën mee verbrandt, terwijl je er eigenlijk niet zo blij van wordt, dan is de kans groot dat je al snel weer afhaakt. En je wilt juist volhouden! Een sport die je leuk vindt, ga je ook vaker doen. En voelt minder als ‘moeten’. Helemaal als je samen met een sportmaatje gaat.

De SamenGezond-app biedt je een steuntje in de rug als je meer wilt gaan bewegen. Meld je in de app aan voor het Weekdoel, houd je activiteiten bij in de app en ontvang een beloning. Elke week weer!