Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis
Onderzoek Voedingscentrum
Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum. Wel zijn er kleine veranderingen te zien.
Aan het onderzoek Eetgedrag in coronatijd, dat zowel werd uitgevoerd in de eerste als tweede golf van de coronacrisis, hebben ruim 1200 Nederlanders van 18 jaar en ouder meegedaan. Ook in de tweede golf geven de meeste mensen (86%) aan dat ze niet anders zijn gaan eten in de afgelopen weken. Een deel zegt gezonder te zijn gaan eten (9%) en een deel ongezonder (5%).
Redenen om gezonder te gaan eten zijn: meer behoefte om de weerstand te verhogen, meer tijd om bezig te zijn met gezonde voeding, en meer tijd om gezond te koken. Meer ongezonde verleidingen thuis, wordt genoemd als belangrijkste reden waarom mensen ongezonder zijn gaan eten. Meer eetmomenten, meer stress en verveling zijn andere redenen.