Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over Weekdoelen

Wat is een Weekdoel?
Welke actievoorwaarden gelden voor de Weekdoelen?
Hoe meld ik mij (weer) aan voor de Weekdoelen?
Hoe lang kan ik meedoen aan Weekdoelen?
Hoe kan ik zien wat mijn Weekdoel is?
Wanneer start mijn Weekdoel?
Hoe kan ik mijn Weekdoel halen?
Hoeveel moet ik bewegen om mijn Weekdoel te halen?
Waarom tellen alleen GPS-activiteiten mee voor het halen van het Weekdoel?
Waarom tellen geregistreerde activiteiten via een gekoppelde externe tracker (als Fitbit, Garmin etc.) niet mee?
Wat is de beloning voor het Weekdoel en hoe krijg ik die?
Stel ik behaal mijn Weekdoel ruimschoots voor het einde van de week, tellen de overige punten dan weer mee voor mijn puntenoverzicht?
Ik heb mijn maximum aantal SamenGezond-punten 2019 al behaald. Kan ik dan nog wel deelnemen aan Weekdoelen?
Waarom introduceert SamenGezond het Weekdoel?
Ik heb mijn Weekdoel gehaald, maar heb op maandag een e-mail gekregen dat ik het niet heb gehaald. Wat moet ik doen?
Wat moet ik doen als ik mijn Weekdoel al voor zondag 23.59 uur heb gehaald?
Waarom heeft mijn partner/buurman/etc. een ander Weekdoel?
Ik heb een heel laag Weekdoel. Hoe kan dat?
Wat als ik ziek word of door omstandigheden mijn Weekdoel niet kan halen?
Wat doet SamenGezond met mijn gegevens?
Hoe meld ik mij af voor de Weekdoelen?

 

Wat is een Weekdoel?

Met de Weekdoelen van SamenGezond ontvang je elke week een persoonlijk beweegdoel in de SamenGezond-app. Elk Weekdoel loopt van maandag tot en met zondag. Een Weekdoel is afgestemd op de GPS-activiteiten die jij de afgelopen weken hebt opgeslagen in de app. Heb je niet eerder activiteiten opgeslagen, dan baseren we jouw eerste Weekdoel op de beweegnorm van de Gezondheidsraad.

Wanneer je je Weekdoel haalt, kies je zelf je beloning: een cadeaubon ter waarde van € 3 te besteden bij verschillende aanbieders, of SamenGezond-punten te besteden in onze webshop. Je kunt elke week een Weekdoel halen. Je voordeel kan daarmee oplopen tot meer dan € 150 per jaar! 

Welke actievoorwaarden gelden voor de Weekdoelen?

Bekijk hier de actievoorwaarden.

Hoe meld ik mij (weer) aan voor de Weekdoelen?

Om mee te kunnen doen aan de Weekdoelen heb je de SamenGezond-app nodig. In de SamenGezond-app kun je je op de tab 'Punten' aanmelden voor de Weekdoelen. Je Weekdoel start direct en loopt t/m zondag 23.59 uur.

Meld je je tussentijds af voor de Weekdoelen, dan tellen je activiteiten de rest van de week nog mee voor het Weekdoel. Je kunt je pas weer aanmelden als de week om is, dus op maandag. 

Hoe lang kan ik meedoen aan Weekdoelen?

Weekdoelen is een nieuwe mogelijkheid van SamenGezond, bedoelt als steuntje in de rug om actief te worden of te blijven. Het is geen tijdelijke actie. Je kunt zo lang je wilt deelnemen aan Weekdoelen. Iedere maandag start een nieuw Weekdoel. Op welk moment in de week je je ook aanmeldt, je hebt altijd tot zondag 23.59 uur de tijd om je Weekdoel te halen.

Hoe kan ik zien wat mijn Weekdoel is?

Zodra je je hebt aangemeld via de knop ‘Deelnemen’ in het puntenoverzicht van de SamenGezond-app, verschijnt er een melding van je Weekdoel in het scherm. Bijvoorbeeld 0/60. Dat betekent dat je die week 60 punten moet behalen door het bijhouden van GPS-activiteiten met de interne tracker van de SamenGezond-app. Je voortgang kun je volgen via hetzelfde scherm. Heb jij bijvoorbeeld 60 minuten gewandeld, dan heb je ongeveer 30 punten verdiend en zie je op je scherm 30/60 staan. Beweeg je meer punten bij elkaar dan je weekdoel? Dan worden die extra punten niet bijgeschreven op je reguliere puntenoverzicht. Wel kun je bij het behalen van je weekdoel kiezen voor een puntenvoucher van 250 punten in plaats van een cadeaubon ter waarde van € 3.

Wanneer start mijn Weekdoel?

Je Weekdoel start meteen nadat je je hebt aangemeld. Aanmelden kan via de knop ‘Deelnemen’ in het puntenoverzicht van de SamenGezond-app. Op welk moment van de week je je ook aanmeldt, je hebt altijd tot zondagavond 23.59 uur om je weekdoel te halen. Als je je hebt aangemeld, doe je automatisch elke week mee aan het weekdoel. Iedere maandag staat er dan een nieuw weekdoel voor je klaar in de app. Wil je niet meer deelnemen aan het Weekdoel, dan kun je je ook op elk moment afmelden. Let op, dat je de punten dan wel t/m zondagavond 23.59 uur blijven meetellen voor het weekdoel. Vanaf de eerstvolgende maandag tellen je verdiende punten dan weer mee voor je puntenoverzicht, je kunt ze dan weer vrij besteden in de webshop.

Hoe kan ik mijn Weekdoel halen?

Om je puntendoel te halen moet je activiteiten vastleggen met de app. Alleen activiteiten die je kunt bijhouden met gps (zoals wandelen, hardlopen en fietsen) komen hiervoor in aanmerking. Je herkent deze activiteiten in de app aan het kompas- en puntensymbool. Coachvragen, coachdoelen of testjes tellen niet mee voor je Weekdoel. In de SamenGezond-app zie je op de tab 'Punten' hoeveel punten je nog moet halen voor je Weekdoel. In onderstaand voorbeeld is het Weekdoel 30 punten, waarvan er 17 zijn gehaald. 

Als je meedoet aan het Weekdoel, verdien je geen SamenGezond-punten die je uit kunt geven aan de reguliere producten in de webshop. De punten tellen alleen voor het Weekdoel. 

Hoeveel moet ik bewegen om mijn Weekdoel te halen?

De beweegnorm van de Gezondheidsraad luidt onder meer: minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over verschillende dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

Ter indicatie: 60 minuten wandelen per week of 25 minuten hardlopen per week staat ongeveer gelijk aan 30 punten. Om 100 punten te halen zou je per week ongeveer 60 minuten moeten hardlopen én 60 minuten moeten wandelen.

Als je je Weekdoel liever op de fiets haalt, dan verdien je in ongeveer 1 uur fietsen met lichte inspanning 20 tot 25 punten. Op de racefiets met zwaardere inspanning fiets je in een uur ongeveer 45 tot 50 punten bij elkaar.

Waarom tellen alleen GPS-activiteiten mee voor het halen van het Weekdoel?

Met de weekdoelen willen we onze deelnemers een extra steuntje in de rug geven om te gaan of blijven bewegen. Op dit moment kunnen we alleen GPS-activiteiten daadwerkelijk vaststellen als ‘beweging’. Uiteraard werken we continu aan mogelijkheden om ook andere beweegactiviteiten te belonen met SamenGezond-punten. Punten die je behaalt met andere dan GPS-activiteiten tellen natuurlijk wel gewoon mee voor je fitscore.

Waarom tellen geregistreerde activiteiten via een gekoppelde externe tracker (als Fitbit, Garmin etc.) niet mee?

Deze activiteiten tellen zeker wel mee voor je Weekdoel. We adviseren je alleen om de interne tracker in de SamenGezond-app te gebruiken omdat we dan kunnen garanderen dat jouw activiteiten tijdig worden verwerkt om mee te tellen voor jouw Weekdoel. Sommige externe trackers sturen bijvoorbeeld maar 1x per 24 uur jouw gegevens door naar SamenGezond. Het zou zonde zijn dat een activiteit die je op zondag via een externe tracker opslaat, niet op tijd bij ons binnenkomt voor het behalen van je Weekdoel.  

Wat is de beloning voor het Weekdoel en hoe krijg ik die?

Voor elk behaald Weekdoel kies je een cadeaubon ter waarde van € 3. Het assortiment cadeaubonnen kan per week verschillen. De maandag nadat je je Weekdoel hebt gehaald, krijg je in de SamenGezond-webshop toegang tot de cadeaubonnen voor die week.

De weekcategorie in de webshop blijft maximaal 2 weken bestaan. Dit betekent dat je tot dan hebt om je bon te bestellen. Daarna is dit niet meer mogelijk. Het is niet mogelijk om een cadeaubon of voucher te retourneren. Je kunt meerdere cadeaubonnen per bestelling inwisselen en er is geen minimum bestelbedrag. Kijk voor overige voorwaarden bij de betreffende cadeaubon in de webshop.

Zit er een week voor jou geen interessante cadeaubon tussen? Kies dan voor de puntenvoucher van 250 SamenGezond-punten. Je bestelt dan een voucher met code die 250 SamenGezond-punten waard is. Die code verzilver je op samengezond.nl/verzilveren.  

Stel ik behaal mijn Weekdoel ruimschoots voor het einde van de week, tellen de overige punten dan weer mee voor mijn puntenoverzicht?

Nee, behaalde punten tellen de hele week (t/m zondag 23.59 uur) mee voor het Weekdoel. Je kunt voor het behalen van je Weekdoel in plaats van een een cadeaubon t.w.v. € 3 ook kiezen voor een puntenvoucher van 250 SamenGezond-punten.

Ik heb het maximum aantal SamenGezond-punten voor 2019 al behaald. Kan ik wel deelnemen aan Weekdoelen?  

Ja dat kan. De punten die je als deelnemer aan Weekdoelen behaalt, tellen niet mee voor je puntenoverzicht en het puntenplafond. Kies dan als beloning voor je behaalde Weekdoel een cadeaubon t.w.v. € 3 in plaats van 250 SamenGezond-punten. 

Waarom introduceert SamenGezond het Weekdoel?

We weten wel dat we meer zouden moeten bewegen. En er zijn ook wel momenten dat het lukt, maar volhouden is lastig. Met het Weekdoel willen we jou persoonlijk uitdagen om actief te worden én te blijven. Met doelen die zijn afgestemd op jouw eerdere activiteiten. 

Ik heb mijn Weekdoel gehaald, maar heb op maandag een e-mail gekregen dat ik het niet heb gehaald. Wat moet ik doen?

Soms zit er vertraging in de verwerking van je activiteiten. Daardoor kan het zijn dat de activiteit niet is meegenomen voor het verzenden van de e-mail. Log in op onze website en bekijk de weekcategorie in de webshop of op de Weekdoel-pagina. Als je het Weekdoel hebt gehaald is het alsnog mogelijk je cadeaubon aan te vragen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren we je je activiteiten bij te houden met de interne tracker van de SamenGezond-app.

Lukt dit niet? Mail dan met ons Serviceteam via info@menzis.nl. Vermeld hierin het e-maildres waarmee je bij SamenGezond inlogt en stuur een screenshot van de app met je activiteiten + punten mee. 

Wat moet ik doen als ik mijn Weekdoel al voor zondag 23.59 uur heb gehaald?

Iedere maandagmiddag zetten we je nieuwe Weekdoel voor je klaar in de tab 'Punten' in de app. Ook sturen we je op maandag een mail met je nieuwe Weekdoel en een link naar de webshop voor het claimen van je beloning.

Waarom heeft mijn partner/buurman/etc. een ander Weekdoel?

Een Weekdoel is persoonlijk en afgestemd op je prestaties. Zo willen we iedereen uitdagen om op zijn of haar eigen niveau actief te worden. Jij loopt bijvoorbeeld met gemak 5 kilometer, terwijl voor je buurman een rondje van 15 minuten al een prestatie is. Het uitgangspunt van het Weekdoel is daarbij niet alleen dat je meer beweegt, maar vooral dat je het regelmatig bewegen volhoudt. 

Ik heb een heel laag Weekdoel. Hoe kan dat?

Een Weekdoel is afgestemd op de GPS-activiteiten die jij de afgelopen weken hebt opgeslagen in de SamenGezond-app. Heb je niet eerder activiteiten opgeslagen, dan baseren we jouw eerste Weekdoel op de beweegnorm van de Gezondheidsraad. Dat zou inderdaad kunnen betekenen dat je Weekdoel nog niet op je eigen niveau ligt. Als je je weekdoel haalt, gaat je weekdoel in de week daarna omhoog. Haal je je weekdoel niet, dan blijft deze of gelijk en daalt je Weekdoel (afhankelijk van resultaten van eerdere Weekdoelen).

Wat als ik ziek word of door omstandigheden mijn Weekdoel niet kan halen?

Een Weekdoel dat niet gehaald is, kunnen we helaas niet belonen. De punten die je die week hebt verdiend komen te vervallen. Uiteraard heb je bij het volgende Weekdoel weer een nieuwe kans. 

Wat doet SamenGezond met mijn gegevens?

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en vragen hiervoor expliciet toestemming in een eenvoudige en transparante toestemmingsverklaring. Je leest hier alles over op onze privacy-pagina.‚Äč

Hoe meld ik mij af voor de Weekdoelen?

Als je niet meer mee wilt doen met de Weekdoelen meld je je af op de tab 'Punten' in de SamenGezond-app. Je maakt dan de week (tot en met zondag 23.59 uur) af. Vanaf de eerstvolgende maandag verschijnen de punten die je verdient voor activiteiten weer op je puntenoverzicht om te besteden in de SamenGezond-webshop. 

Haal je je Weekdoel toch nog? Dan kun je vanaf maandag je beloning claimen in de webshop. Je ontvangt hierover op maandag geen mail meer.

Ga naar Weekdoelen