Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over Weekdoelen

We weten wel dat we meer zouden moeten bewegen. En er zijn ook wel momenten dat het lukt, maar volhouden is lastig. Met het Weekdoel willen we jou persoonlijk uitdagen om actief te worden én te blijven. Met doelen die zijn afgestemd op jouw eerdere activiteiten.

Meedoen met Weekdoelen

Wat is het Weekdoel?
Hoe doe ik mee?
Wanneer start mijn Weekdoel en hoe kan ik zien wat het doel is?
Hoe is jouw Weekdoel bepaald?

Beloning & punten

Wat is de beloning voor het Weekdoel en hoe krijg ik die?
Als je meer punten haalt dan je doel, tellen die extra punten dan mee voor het puntenoverzicht?
Ik heb het maximum aantal SamenGezond-punten voor dit jaar al behaald. Kan ik dan nog wel meedoen aan Weekdoelen?

Activiteiten bijhouden

Hoe haal je het Weekdoel?
Waarom tellen alleen GPS-activiteiten mee?
Tellen activiteiten via een gekoppelde app (als Fitbit, Garmin etc.) ook mee?
Ik heb mijn Weekdoel gehaald, maar heb op maandag een e-mail gekregen dat ik het niet heb gehaald. Wat moet ik doen?
Wat als ik ziek word of door omstandigheden mijn Weekdoel niet kan halen?

Privacy & Afmelden

Waarom introduceert SamenGezond het Weekdoel?
Wat doet SamenGezond met mijn gegevens?
Hoe meld ik mij af voor de Weekdoelen?

 

 

Wat is een Weekdoel?

Met de Weekdoelen van SamenGezond ontvang je elke week een persoonlijk beweegdoel in de SamenGezond-app. Elk Weekdoel loopt van maandag tot en met zondag. Een Weekdoel is afgestemd op de GPS-activiteiten die jij de afgelopen weken hebt opgeslagen in de app. Heb je niet eerder activiteiten opgeslagen, dan baseren we jouw eerste Weekdoel op de beweegnorm van de Gezondheidsraad. 

Wanneer je je Weekdoel haalt, kies je zelf je beloning: een cadeaubon ter waarde van minimaal € 3 te besteden bij verschillende aanbieders, of 250 SamenGezond-punten te besteden in onze webshop. Je kunt elke week een Weekdoel halen. Zo spaar je tot wel € 150 per jaar! De volledige actievoorwaarden lezen? Klik hier.

Hoe doe ik mee?

  1. Download de SamenGezond-app 
  2. Ben je nieuw bij SamenGezond? Registreer! Ben je al bekend? Kies dan voor inloggen
  3. Ga naar het tabblad Punten
  4. Klik hier op Aanmelden voor Weekdoelen.

Je Weekdoel start direct en loopt t/m zondag 23.59 uur. Heb je de app nog niet of kan je iets meer ondersteuning gebruiken? Schrijf je dan in voor de weekdoel-introductie. We helpen je dan in een aantal stappen op weg naar je eerste weekdoel. Je hebt de SamenGezond-app nodig om deel te kunnen nemen aan Weekdoelen. Je kunt zo lang deelnemen aan de Weekdoelen als je wilt. Iedere maandag start je nieuwe Weekdoel.

Wanneer start mijn Weekdoel en hoe kan ik zien wat het doel is?

Zodra je je aanmeld start je Weekdoel! In hetzelfde puntentab in de app zie je ook het puntendoel voor die week. Bijvoorbeeld '0/45'. Dit betekent dat je die week 45 punten moet behalen met het bijhouden van GPS-activiteiten met de SamenGezond-app. Voor een uur wandelen krijg je ongeveer 30 punten. Hierdoor zie je de tussenstand ook wijzigen naar '30/45' en heb je nog maar 15 punten nodig om het doel te halen!

Je hebt altijd tot zondag 23.59 om je laatste punten te halen. Zolang je blijft aangemeld krijg je automatisch elke maandag weer een nieuw doel. Heb je het doel gehaald? Dan kan het zijn dat je nu een hoger doel krijgt. 

Hoe is jouw Weekdoel bepaald?

Een Weekdoel is persoonlijk en afgestemd op je prestaties. Zo willen we iedereen uitdagen om actief te worden. De één loopt bijvoorbeeld met gemak 5 kilometer, terwijl voor een ander een wandeling van 15 minuten al een prestatie is. Met het Weekdoel hopen we niet alleen dat je meer beweegt, maar vooral ook dat je regelmatig bewegen volhoudt.

Hierdoor kan het Weekdoel voor jou afwijken dan voor je buurman. Je eerste Weekdoel is gebasseerd op je eerdere activiteiten in de SamenGezond-app of, als je nieuw bent, op de beweegnorm van de Gezondheidsraad. Haal je je doel? Dan kan je Weekdoel hoger worden. Lukt het een week niet, dan blijft het gelijk of daalt je doel.

Hoe haal je het Weekdoel?

Voor het Weekdoel krijg je een puntendoel dat je moet halen. Deze punten verdien je door je activiteiten te vastleggen met de SamenGezond-app. Alleen voor activiteiten die je kunt bijhouden met GPS (zoals wandelen, hardlopen en fietsen) verdien je punten. Je herkent deze activiteiten in de app aan de 'GPS' vermelding bij de activiteit. Coachvragen, coachdoelen of testjes tellen niet mee voor je Weekdoel. In de SamenGezond-app zie je op de tab 'Punten' hoeveel punten je nog moet halen voor je Weekdoel. 

De beweegnorm van de Gezondheidsraad adviseert onder meer: minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over verschillende dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

Voor SamenGezond betekent dit dat 60 minuten wandelen of 25 minuten hardlopen ongeveer gelijk staat aan 30 punten. Om 100 punten te halen zou je per week ongeveer 60 minuten moeten hardlopen én 60 minuten moeten wandelen.

Als je jouw Weekdoel liever op de fiets haalt, dan verdien je in ongeveer 1 uur fietsen met lichte inspanning 20 tot 25 punten. Op de racefiets met zwaardere inspanning fiets je in een uur ongeveer 45 tot 50 punten bij elkaar.

Waarom tellen alleen GPS-activiteiten mee?

Met de Weekdoelen willen we onze deelnemers een extra steuntje in de rug geven om te gaan of blijven bewegen. Op dit moment kunnen we alleen GPS-activiteiten daadwerkelijk vaststellen als ‘beweging’. Uiteraard werken we continu aan mogelijkheden om ook andere activiteiten in het Weekdoel op te nemen. 

Tellen activiteiten via een gekoppelde app (als Fitbit, Garmin etc.) ook mee?

Deze activiteiten tellen zeker mee voor je Weekdoel. We adviseren je alleen om de interne tracker in de SamenGezond-app te gebruiken omdat we dan kunnen garanderen dat jouw activiteiten op tijd zijn verwerkt voor het behalen van je Weekdoel. Sommige externe trackers sturen bijvoorbeeld maar 1 keer per 24 uur jouw gegevens door naar SamenGezond. Het zou jammer zijn dat een activiteit die je op zondag via een externe tracker opslaat, niet op tijd bij ons binnenkomt voor het behalen van het Weekdoel.  

Ik heb mijn Weekdoel gehaald, maar heb op maandag een e-mail gekregen dat ik het niet heb gehaald. Wat moet ik doen?

Soms zit er vertraging in de verwerking van je activiteiten. Daardoor kan het zijn dat de activiteit niet is meegenomen voor het verzenden van de e-mail. Log in op onze website en bekijk de weekcategorie in de webshop of op de Weekdoel-pagina. Als je het Weekdoel hebt gehaald is het alsnog mogelijk je cadeaubon aan te vragen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren we je je activiteiten bij te houden met de interne tracker van de SamenGezond-app.

Lukt dit niet? Mail dan met ons Serviceteam via info@menzis.nl. Vermeld hierin het e-mailadres waarmee je bij SamenGezond inlogt en stuur een screenshot van de app met je activiteiten + punten mee. 

Wat als ik door ziekte of omstandigheden mijn Weekdoel niet haal?

Een Weekdoel dat niet gehaald is, kunnen we helaas niet belonen. De punten die je die week hebt verdiend komen te vervallen. Uiteraard heb je bij het volgende Weekdoel weer een nieuwe kans. 

Wat is de beloning voor het Weekdoel en hoe krijg ik die?

Voor elk behaald Weekdoel mag je een cadeaubon kiezen in onze webshop uit de categorie van die week. De cadeaubon heeft een minimale waarde van € 3. Het assortiment cadeaubonnen kan per week verschillen. Elke maandag staat een nieuwe categorie in de webshop voor je klaar. 

De weekcategorie in de webshop blijft maximaal 2 weken bestaan. Dit betekent dat je tot dan hebt om je bon te bestellen. Daarna is dit niet meer mogelijk. Het is niet mogelijk om een cadeaubon of voucher te retourneren. Je kunt meerdere cadeaubonnen per bestelling inwisselen en er is geen minimum bestelbedrag. Kijk voor meer informatie bij de betreffende cadeaubon in de webshop.

Ben jij aan het sparen voor een product uit de webshop? Kies dan voor de beloning met 250 SamenGezond-punten. Je ontvangt dan 250 punten die je direct kunt besteden in de webshop. 

Als je meer punten haalt dan je doel, tellen die extra punten dan weer mee voor mijn puntenoverzicht?

Nee, behaalde punten tellen de hele week (t/m zondag 23.59 uur) mee voor het Weekdoel. Je kunt voor het behalen van je Weekdoel in plaats van een een cadeaubon ook kiezen voor 250 SamenGezond-punten.

Ik heb het maximum aantal SamenGezond-punten voor dit jaar al behaald. Kan ik wel deelnemen aan Weekdoelen?  

Ja dat kan. De punten die je als deelnemer aan Weekdoelen behaalt, tellen niet mee voor je puntenoverzicht en het puntenplafond. Kies als beloning voor je behaalde Weekdoel een cadeaubon t.w.v. minimaal € 3 of voor 250 SamenGezond-punten. Ondanks dat je aan het maximum zit, ontvang je wel de 250 SamenGezond-punten.

Waarom introduceert SamenGezond het Weekdoel?

We weten wel dat we meer zouden moeten bewegen. En er zijn ook wel momenten dat het lukt, maar volhouden is lastig. Met het Weekdoel willen we jou persoonlijk uitdagen om actief te worden én te blijven. Met doelen die zijn afgestemd op jouw eerdere activiteiten. 

Wat doet SamenGezond met mijn gegevens?

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en vragen hiervoor expliciet toestemming in een eenvoudige en transparante toestemmingsverklaring. Je leest hier alles over op onze privacy-pagina.​

Hoe meld ik mij af voor de Weekdoelen?

Als je niet meer mee wilt doen met de Weekdoelen meld je je af op de tab 'Punten' in de SamenGezond-app. Je maakt dan de week (tot en met zondag 23.59 uur) af. Vanaf de eerstvolgende maandag verschijnen de punten die je verdient voor activiteiten weer op je puntenoverzicht.

Haal je je Weekdoel toch nog? Dan kun je vanaf maandag je beloning claimen in de webshop. Je ontvangt hierover op maandag geen mail meer.

Heb je je aangemeld voor weekdoelen en heb je de SamenGezond-app na 4 weken nog niet gedownload? Dan ontvang je geen e-mails meer over Weekdoelen totdat je de SamenGezond-app hebt gedownload. Je blijft wel deelnemer van Weekdoelen.

Ga naar Weekdoelen