De voorbereiding

Start met jouw eerste opdracht

Yes! Jouw eerste stap naar een gezond(er) gewicht is gezet! Maandag krijg je jouw eerste mail. Ga nu alvast aan de slag met je eerste opdracht.

 

Jouw opdracht

Je krijgt in deze coaching regelmatig een opdracht. Aankomende maandag ontvang je je eerste mail, maar we hebben nu al een opdracht voor je: zorg voor een goede omgeving om af te vallen. Een goede voorbereiding is het halve werk! Nou ja, het helpt je in elk geval om de komende periode verleidingen beter te weerstaan. Regel support en haal geen ongezonde snacks in huis of zet ze uit het zicht.

 Praat mee in onze besloten Facebook groep!

Deel je ervaringen met andere deelnemers van de Gezond Gewicht Coach in onze besloten groep op Facebook. Heb je een vraag of heb je het even moeilijk? Dan is het fijn om dit met iemand te delen en aangemoedigd te worden. 

Meld je aan

Aanmelden voor de Facebookgroep is optioneel en niet noodzakelijk voor het meedoen aan de Gezond Gewicht Coach.

Stel je streefgewicht vast

Ga uit van je huidige gewicht: bereken je bmi en meet je buikomvang. Uit onderzoek is gebleken dat een gewichtsverlies van 5 tot 10% bij overgewicht al gezondheidswinst geeft. Stel, je weegt 80 kilo. Dan is een gewichtsverlies van 4 tot 8 kilo al gezondheidswinst. In dat geval ligt het streefgewicht op 72 – 76 kilo. Op deze manier stel je voor jezelf een realistisch doel voor op de lange termijn.

Heb je nu een hoog BMI, dan kan het zijn dat je met het streefgewicht nog geen gezond BMI hebt. Heb je het streefgewicht behaald en lukt het je om dit streefgewicht vast te houden? Dan kun je daarna opnieuw een streefgewicht vaststellen als je meer wil afvallen. Maar vier je successen en weet dat elke vorm van gewichtsverlies al heel goed is en gezondheidswinst oplevert.

Ik wil sneller afvallen

Dat is begrijpelijk. Maar bedenk: afvallen is een marathon, en geen sprint. Langzaam afvallen is effectiever. Je gaat in kleine stapjes nieuwe gewoonten aanleren die zorgen voor gewichtsverlies. Uit onderzoek is gebleken dat je langzaam afvallen langer kunt volhouden. Heb je een nieuwe gezonde gewoonte aangeleerd? Dan kun je doorgaan met het aanpakken van een volgende gezonde gewoonte.

Jouw opdracht

Je krijgt in deze coaching regelmatig een opdracht. Aankomende maandag ontvang je je eerste mail, maar we hebben nu al een opdracht voor je: zorg voor een goede omgeving om af te vallen. Een goede voorbereiding is het halve werk! Nou ja, het helpt je in elk geval om de komende periode verleidingen beter te weerstaan. Regel support en haal geen ongezonde snacks in huis of zet ze uit het zicht.

Ga goed voorbereid van start