Wat is jouw beste moment om te sporten?

3 mensen, 3 sportmomenten

De een sport altijd ’s ochtends, de ander ’s avonds en weer een ander tijdens het werk. Wat voor de een perfect werkt, is voor de ander een gruwel. Marlous, Remco en Sophie vertellen over hun beste moment om te sporten.  

‘Binnen een halfuur zit ik weer achter mijn bureau’

Marlous (44): “Sinds kort sport ik 2 keer per week tijdens mijn werk in een zogenaamde Fit Boutiq. In 20 minuten tijd doe je met behulp van fitnessapparaten een complete work-out, waarbij je een op een begeleiding krijgt van een personal trainer. Doordat de temperatuur in de ruimte laag is, zweet je niet en hoef je naderhand dus niet te douchen of je om te kleden. Ik draag zelfs geen sportkleding! Wel zorg ik ervoor dat ik op de dagen dat ik ga een broek aan heb en geen hoge hakken. Hierdoor, en doordat het een intensieve full body krachttraining is die heel langzaam wordt uitgevoerd, is het een extreem efficiënte manier van lichaamsbeweging. In exact een halfuur heb ik gesport en zit ik weer energiek achter mijn bureau. Na een paar weken sporten tijdens het werk voel ik mij al fitter, zit ik beter in mijn vel en aan de spierpijn te voelen die ik na elke training heb, doet het echt iets. Met een druk gezin thuis is sporten tijdens werk voor mij het beste moment.”

‘Zo raak ik de stress van mijn werk kwijt’

Remco (32): “Ik werk fulltime en de weekenden zitten vaak vol sociale afspraken en familiebezoeken. Sporten komt voor mij dus neer op de avonden. Met het abonnement dat ik heb, kan ik onbeperkt sporten na het werk bij mijn kickboksschool. Waar de lessen van half 8 ’s avonds altijd snel vol zitten, zijn die van half 7 vaak rustiger. Voor veel mensen met kinderen is het dan spitsuur. Wat ik dus vaak doe, is van kantoor direct door naar de sportschool. Het voordeel van vroeg op de avond sporten vind ik dat je echt even kunt ontladen van de stress van je werk en toch nog een beetje avond hebt. Als ik na het boksen thuiskom, eten mijn vriendin en ik vaak samen en kijken we daarna een serie. Of ze het niet vervelend vindt om altijd te moeten koken? Nee hoor, ik ruim meestal de keuken op en zij pakt haar sportmomenten in het weekend.”

‘Na het sporten heb ik nog een hele dag voor me’

Sophie (37): “’s Avonds ben ik blij dat ik met een kop koffie en stukje chocolade op de bank kan ploffen en niets meer hoef. Als het van de avonden zou afhangen zou ik zeker geen 3 of 4 keer per week sporten, zoals ik nu doe. Om het leuk te houden wissel ik bodyshape, skill athletic, yoga en barre fitness zoveel mogelijk af. Dat laatste is een supereffectieve work-out, die aspecten van ballet, pilates en yoga combineert. Meestal pak ik van tevoren ook nog een buikspierkwartier mee en soms doe ik na een intensieve training ook nog een uur yin yoga. Hiermee versoepel en versterk je je bindweefsel en gewrichten. Als ik klaar ben met sporten beloon ik mijzelf met een heerlijke cappuccino, waarna ik naar huis ga om te douchen en nog de hele dag voor me heb.”