OldStars Walking Football

Sportief contact voor 60-plussers

Voetballen verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Bovenal is een balletje trappen heel gezond: je voelt je fitter en je conditie verbetert. Oók als je de zestig gepasseerd bent. Om 60-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te brengen, is OldStars Walking Football in het leven geroepen.

Voetballen zonder rennen. Dat is OldStars Walking Football in een notendop. Er zijn geen keepers, geen buitenspel, geen slidings, altijd één voet aan de grond en de bal komt niet boven heuphoogte. Spelregels die de fysieke belasting laag houden, zodat blessures worden voorkomen. Spelplezier staat voorop, naast het sociale aspect. Daarom start een training altijd met een kopje koffie of thee. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen (of vrouwen) onder elkaar’ gevoel.

Wat krijg je bij deelname aan OldStars?

  • Gedurende 20 weken een wekelijkse training van twee uur
  • Een gezondheidstest
  • Kleding (in bruikleen)

Ook meedoen?

Voer je postcode in op www.oldstars.nl, ontdek de clubs bij jou in de buurt die OldStars Walking Football aanbieden en meld je aan als speler.

Menzis ondersteunt OldStars Walking Football samen met Het Nationaal Ouderenfonds, omdat het naast actief bezig zijn ook mensen samenbrengt. Walking Football zorgt voor sociale contacten, gezelligheid en steun aan elkaar.

Bekijk de video van enthousiaste OldStar-spelers