Voeding en sport

Gezond eten voor de beste prestaties

Of je nu topsporter of een recreatieve sporter bent en zelfs wanneer je (nog) niet zo actief bent. Als je wilt afvallen of juist meer spiermassa wilt. Gezond eten is altijd goed! 

Suggesties voor jou

(Nog) geen suggesties beschikbaar

We hebben nog geen gegevens over jou, jouw doelen en jouw gezondheid verzameld, deze gebruiken we om onderwerpen en categorieën te tonen die op dit moment bij je passen.

Deelname is gratis en voor iedereen!

Doe je ook mee?
background

Voeding en sport combineren

Dat een topsporter andere voeding nodig heeft dan een recreatieve sporter is wel bekend. Het is ook bekend dat goede voeding belangrijk is voor en na het sporten De vraag is welke voeding heb jij nodig? En is een biertje na het sporten gezond? Of hoe zit het met de eiwitshakes? 

Drink jij alcohol na het sporten? 

Uit onderzoek van SamenGezond blijkt dat 54% van de ondervraagden vindt dat een biertje na het sporten wel kan, uiteindelijk doet maar 17% dit regelmatig en 27 % dit soms. Toch is dit niet verstandig. Er zijn wel 5 redenen op dat pilsje te laten staan. Je verliest bijvoorbeeld bij het sporten al veel vocht en alcohol is juist vocht afdrijvend. Mocht je toch een biertje willen drinken, zorg dan in ieder geval ervoor dat je ook een paar glazen water drinkt. 

Gezond eten en sporten 

Gezond eten is altijd goed. Het maakt niet uit of je topsporter of recreatieve sporter bent. Wel zijn voor topsporters speciale voedingstips. Zo vertelt Kiki Bertens hoe het zit met voeding voor een tenniswedstrijd. Bij FC Groningen worden de D’tjes tot en met de eerste selectie hier goed in begeleid. Dit wordt gedaan door verschillende voorlichtingen en workshops te geven zodat de spelers maximaal kunnen presteren. Wel zijn dit allemaal voedingsadviezen op maat omdat elk lichaam toch net weer wat anders reageert op voeding. Neem dus niet zomaar iets over wat iemand zegt want het kan zo zijn dat dit niet bij jouw lichaam past. Laat je adviseren door een expert. 

Wil je weten wat jij het beste kunt eten in combinatie met jouw sportschema? Vraag dan advies aan een diëtiste. Ook kan de App van SamenGezond jou je helpen om je doelen te halen.