Val weer lekker in slaap met behulp van deze slaapverwekkende tools!

Handige apps voor je op een rij

De één heeft complete stilte nodig bij het inslapen, de ander valt rustig in slaap met de TV luid aan op de achtergrond. Dat laatste is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar het blijkt wel dat rustgevende achtergrondgeluiden je kunnen helpen in slaap te komen. Ben jij benieuwd of dat voor jou werkt? Lees onderstaande tips!

Extra tip: schakel wel eerst even het blauwe licht uit op je telefoon, dit verstoort namelijk de aanmaak van melatonine. Zet je iPhone op nachtmodus, of gebruik de app Twilight voor Android.

5x handige tools

1. Headspace: Guided Meditation

Applicatie (€) + website

Headspace is een toegankelijke app voor mensen die interesse hebben in meditatie als middel om je nachtrust te verbeteren. Headspace biedt dan ook een speciaal programma aan dat zich richt op slaapproblemen. Ze werken samen met meditatie/mindfullness professionals en gebruiken geluiden die door onderzoek bewezen rustgevend zijn. Extra fijn: je kunt sessies downloaden, dan kun je lekker offline blijven voordat je gaat slapen!

2. Noisli

Applicatie (€) + website

Deze overzichtelijke website geeft naast een goed aanbod aan (achtergrond)geluiden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van rustgevende, passende achtergrondkleuren. Het grote voordeel van Noisli is dat je zelf kunt bepalen wat je graag hoort, doordat je alle (voor jou) fijne geluiden kunt mixen. Je zit dus zelf helemaal aan de knoppen! Dit kan soms even wennen zijn, maar als je eenmaal die fijne sound hebt gevonden, slaap je binnen no-time!

3. Moby

O.a. te beluisteren op Spotify, Soundcloud en iTunes.

Een vreemde eend in de bijt: de artiest Moby! Geen app deze keer, Moby’s nummers maken je zó kalm dat je langzaam wegdroomt.. Moby maakt al jarenlang hele rustige muziek en heeft besloten dit (gratis) te delen met iedereen en overal: maak er dus gebruik van! Luister de speciale ‘Long Ambients’ om heerlijk mee in slaap te vallen.

4. Rainy Mood

Applicatie + website

Rainy Mood helpt je te focussen, relaxen en slapen. Zoals de naam al aangeeft zijn deze geluiden volledig gebaseerd op het geluid van regen. Met een gratis website en een applicatie waar extra mogelijkheden in te vinden zijn, wordt Rainy Mood dagelijks gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld.

5. Noises Online 

Website

Noises Online windt er geen doekjes om: een website met gratis mogelijkheden om herkenbare, rustige geluiden te kiezen en combineren. Met een beperkt aantal geluiden verreweg de minst uitgebreide mogelijkheid om mee in slaap te vallen, zeker de moeite waard!

Probeer jij het uit?

(Achtergrond)geluiden kunnen je helpen te concentreren, tot rust te komen en in slaap te vallen. Er zijn eindeloze mogelijkheden en ontzettend veel applicaties beschikbaar, wij stellen in ieder geval voor het gewoon eens te proberen en het zelf te beleven.