Je beweegt meer dan voldoende

Jouw persoonlijke beweegtips

Je bent een fanatieke beweger. Heel goed! Jij laat je nergens door weerhouden en komt wekelijks aan meer dan genoeg beweging. De Beweegrichtlijnen adviseren om minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, verspreid over verschillende dagen. Aangevuld met tweemaal per week spierversterkende oefeningen (voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen).

Een gezonde leefstijl bestaat naast voldoende beweging ook uit gezonde voeding en voldoende ontspanning. SamenGezond is jouw steuntje in de rug bij een gezonde leefstijl.

Regelmatig bewegen

Jij beweegt meer dan voldoende. Misschien doe je dit regelmatig verspreid over de week, of maak je liever een paar keer een lang hardlooprondje. Veel Nederlanders zitten echter meer op hun billen dan dat ze op hun benen staan en compenseren dit met een paar keer intensief sporten. Het blijkt dat alledaagse activiteiten zoals staan, lopen, traplopen, rennen, behangen, tuinieren et cetera, veel meer gewicht in de schaal leggen als het aankomt op je gezondheid dan simpelweg een uurtje sporten. 

Wist je dat? 

Bewegen is gezond! Maar waarom eigenlijk? Hoe en hoeveel zou je moeten bewegen? Er is online veel informatie te vinden over bewegen. Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen zochten wij voor je uit hoe het nou écht zit.