Je beweegt nog niet voldoende

Jouw persoonlijke beweegtips

Je beweegt wel, maar nog niet voldoende. De Beweegrichtlijnen adviseren om minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, verspreid over verschillende dagen. Aangevuld met tweemaal per week spierversterkende oefeningen (voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen). SamenGezond helpt jou om meer te bewegen en dit vol te houden. 

Je wilt wel graag meer gaan bewegen! Wat goed, beweging is goed voor je lichaam en geest. Met deze tips ga je goed van start. 

Dagelijks meer bewegen

Wanneer ga jij bewegen? Plan voor iedere dag vaste momenten in voor beweging: op werkdagen een lunchwandeling of 4 keer op vaste momenten met de hond eruit of 2 keer per dag de kinderen van en naar school halen enzovoorts. Streef naar minimaal een half uur beweging per dag. Houd je wandelingen bij met onze app, dan word je ook nog eens beloond, dat motiveert. Succes en vergeet niet te genieten van jouw activiteiten! 

Doe ook mee met Weekdoel!

Wil je voldoende bewegen, maar wel op een leuke manier? Doe dan mee met het Weekdoel. We dagen je wekelijks uit om een stapje extra te zetten! Kom in beweging door te wandelen, hardlopen of fietsen met de SamenGezond-app. 

  • Iedere week een nieuw Weekdoel 
  • Iedereen kan meedoen

Download van Download van

Wist je dat? 

Bewegen is gezond! Maar waarom eigenlijk? Hoe en hoeveel zou je moeten bewegen? Er is online veel informatie te vinden over bewegen. Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen zochten wij voor je uit hoe het nou écht zit.