Je beweegt nog onvoldoende

Jouw persoonlijke beweegtips

Uit de beweegtest blijkt dat je nog niet voldoende beweegt. De Beweegrichtlijnen adviseren om minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, verspreid over verschillende dagen. Aangevuld met tweemaal per week spierversterkende oefeningen (voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen). 

Je bent wel van plan om meer te gaan bewegen. Goed zo, maar loop niet te hard van stapel. Begin rustig om blessures te voorkomen. Met deze tips ga je goed van start. 

Starten met wandelen

Om vaker te bewegen kan je beginnen door in je dagelijkse bezigheden vaker te bewegen. Pak bijvoorbeeld vaker de fiets of trap. Ook is het goed om op vaste momenten in de week een stukje te wandelen. Blok dit ook in je agenda. Met een wandelschema voor beginners bouw je in kleine stapjes al een goede conditie op. Houd je wandelingen bij met onze app, dan word je ook nog eens beloond, dat motiveert! Succes en vergeet niet te genieten van jouw wandeltochten!

Doe ook mee met Weekdoel!

Wil je voldoende bewegen, maar wel op een leuke manier? Doe dan mee met het Weekdoel. We dagen je wekelijks uit om een stapje extra te zetten! Kom in beweging door te wandelen, hardlopen of fietsen met de SamenGezond-app. 

  • Iedere week een nieuw Weekdoel 
  • Iedereen kan meedoen

Download van Download van

Wist je dat? 

Bewegen is gezond! Maar waarom eigenlijk? Hoe en hoeveel zou je moeten bewegen? Er is online veel informatie te vinden over bewegen. Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen zochten wij voor je uit hoe het nou écht zit.