Je beweegt niet of nauwelijks

Jouw persoonlijke beweegtips

Je bent niet of nauwelijks in staat tot bewegen. Voor jou is het dan ook niet mogelijk om wekelijks aan voldoende beweging te komen volgens de Beweegrichtlijnen. De Beweegrichtlijnen adviseren om minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, verspreid over verschillende dagen. Aangevuld met tweemaal per week spierversterkende oefeningen (voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen). 

Iedereen kan op zijn/haar eigen manier actief zijn en werken aan een gezonde leefstijl. SamenGezond is jouw steuntje in de rug.

Werken aan een gezonde leefstijl

Een paar belangrijke ingrediënten van een gezonde leefstijl zijn: gezond eten, genoeg bewegen, goed slapen en genoeg ontspannen. Als bewegen lastig gaat, is het nog belangrijker zoveel mogelijk een gezonde leefstijl na te streven. Je kunt beginnen met gezond eten. Maak bewuste keuzes in wat je eet en drinkt en probeer ook gevarieerd te eten. Rust is minstens zo belangrijk als voeding en beweging. Neem dus ook ruimte voor ontspanning en slaap voldoende. Breng je lichaam en geest in evenwicht.

Wist je dat? 

Bewegen is gezond! Maar waarom eigenlijk? Hoe en hoeveel zou je moeten bewegen? Er is online veel informatie te vinden over bewegen. Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen zochten wij voor je uit hoe het nou écht zit.