TNO & SamenGezond

Samen met TNO onderstreept SamenGezond het belang dat mensen controle hebben over hun persoonlijke gezondheidsdata. Deze data is belangrijk om een gepersonaliseerd leefstijl advies (voeding en beweging) te maken en aan te bieden. Zo kunnen we mensen versterken en ondersteunen in de verandering van hun leefstijl. 

Dat een gezonde leefstijl helpt om mentaal, fysiek en sociaal gezond te blijven is niet nieuw én nu nog relevanter met Covid-19. Artsen en wetenschappers vragen dan ook steeds vaker aandacht hiervoor. TNO heeft dan ook samen met LUMC het netwerk Lifestyle4health opgezet.

Recent werd duidelijk dat een gezonde leefstijl ook de kans op ernstige symptomen als gevolg van een coronabesmetting helpt verkleinen, zo laat de nieuwe publicatie van Lifestyle4health (TNO/LUMC) zien. Het betreft een wetenschappelijke notitie over de relatie tussen Covid-19 en leefstijlgerelateerde ziekten. De cijfers liegen er niet om. Mensen met chronische aandoeningen en comorbiditeit lopen het grootste risico om ernstig ziek te worden na een coronabesmetting, en hebben een grotere kans om hieraan te overlijden. Zo lang er geen vaccin is, is het des te meer van belang een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, en een goede nachtrust) te bevorderen, stellen de onderzoekers. Een voorbeeld van een online programma dat mensen daadwerkelijk aanspoort om een gezonde leefstijl te hanteren, is SamenGezond. 

Logo TNO