Nationale Suiker Challenge

Doorbreek jouw suikerverslaving!

Stoppen met suiker

Eet jij dagelijks (ongemerkt) te veel suikers, of ben je zelfs suikerverslaafd? Dan is nu de tijd om hier wat aan te doen! 

De Nationale Suiker Challenge

Gemiddeld krijgen wij Nederlanders elke week 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers binnen. En dit overschot aan suiker is slecht voor onze gezondheid. Daarom organiseerde het Diabetes Fonds van 7 t/m 13 juni 2021 de Nationale Suiker Challenge. Met deze challenge werd je uitgedaagd om 7 dagen gezond te eten en te drinken zonder toegevoegde suikers. Een weekje 'afkicken' van suiker dus! Ruim 4.400 SamenGezond gebruikers deden hieraan mee.

  • Waarom minderen met suiker?

  • Op zich is een beetje suiker helemaal niet zo slecht. Toch krijgt een volwassene dagelijks wel 30% te veel suiker binnen. Veel van dit suiker eten we ongemerkt. Het zit verwerkt in heel veel producten die je in de supermarkt koopt. Let maar eens op de etiketten. Een overschot aan suiker in je lichaam kan milde klachten geven als hoofdpijn, vermoeidheid en maagdarmklachten. Maar het kan op den duur ook leiden tot overgewicht, wat het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten en diabetes weer verhoogt. Hoe zit het met jouw suikerinname? Kan je wel wat inspiratie gebruiken om het minderen met suiker aan te pakken? Bekijk dan deze tips of lees het verhaal van Journaliste Sabina Bles.