OldStars

Sportief contact voor 55-plussers

Sporten verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Bovenal is sporten heel gezond: je voelt je fitter en je conditie verbetert. Oók als je de 55 jaar gepasseerd bent. Om 55-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te brengen, zijn OldStars aangepaste spelvormen in het leven geroepen.

Met OldStars ontwikkelt het Nationaal Ouderenfonds de ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland door te starten bij de verenigingen. Na OldStars walking football zijn nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers gelanceerd. Zo kunnen ouderen nu ook kiezen voor OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking rugby, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball.

Voor de verschillende sporten zijn de spelregels zo aangepast dat de fysieke belasting laag wordt gehouden. Bijvoorbeeld sporten zonder te rennen, geen slidings, altijd één voet aan de grond, zodat blessures voorkomen worden. Spelplezier staat voorop, naast het sociale aspect.  Daarom start een training altijd met een kopje koffie of thee. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen (of vrouwen) onder elkaar’ gevoel.

Ook meedoen?

Voer je postcode in op www.oldstars.nl, en ontdek de clubs bij jou in de buurt die OldStars spelvormen aanbieden en meld je aan als speler.  

Bekijk de video van enthousiaste OldStar-spelers