Breng je leven in balans

... met de leeractiviteit Hartcoherentie

Bij hartcoherentie staat het centraal om je hart en je (levens)ritme met elkaar in balans te brengen. Veel medewerkers hebben de training hartcoherentie al gevolgd. Deze medewerkers ervaren meer bewustwording van hoe je levensstijl van invloed is op je hart en je stressniveau. Ook ervaren zij, na het regelmatig doen van oefeningen, gezondheidsverbetering. Zo draagt de leeractiviteit hartcoherentie ook echt bij aan het in balans brengen van je hart en ritme en het zijn van een vitale medewerker. Daarom biedt de ’s Heeren Loo Academie, de leeractiviteit Hartcoherentie is nu ook aan in Mijn Leeromgeving.

Astrid de Bruyn (trainer hartcoherentie) vertelt: ‘Een medewerker vertelde mij dat hij voor de training maar vier uur per nacht sliep. Na het volgen van de training, en het regelmatig doen van de oefeningen, kon hij zeven uur per nacht slapen. Dan heb je keihard gewerkt om het anders te doen, want uiteindelijk heeft het die ene medewerker meer nachtrust opgeleverd en een lager stressniveau.’

Hoe werkt dit? Wat is de sleutel tot dit succes?

Je hartslag wordt bepaald door je gedachten en je emoties. Hoe meer je je laat leiden door je gedachten, des te hoger je hartslag. Als je hartslag hoog is, is het ook moelijker om in je brein te komen waar je logica, kennis, helderheid en vermogen om na te denken aanstuurt. Dit leidt tot onbewuste stressreacties en onbalans in je lichaam. Dus heb je een sterke focus op negatieve gedachten, dan stimuleert dit de aanmaak van cortisol wat weer tot ziekte of minder slaap kan leiden.

Het is zeker niet de bedoeling om negatieve gedachten weg te drukken. Deze mogen er zijn, maar we willen niet dat ze overheersend aanwezig zijn. Het is vooral de bedoeling om te denken vanuit positieve gedachten, waardoor je weerbaar bent en makkelijker met negatieve gedachten om kunt gaan. Daardoor gaat je hartritme omlaag en ben je meer in balans.

Ook meer in balans zijn?

Wil je meer van deze tips horen of minder stress ervaren door balans te vinden tussen je hart en je ritme? Schrijf je dan in voor de leeractiviteit Hartcoherentie via Mijn Leeromgeving.