SamenGezond heeft de privacy goed op orde

Onderzoek Consumentenbond

Binnen de app van SamenGezond wordt dagelijks gezondheidsdata vastgelegd. Des te belangrijker dat met deze gegevens ook zorgvuldig wordt omgegaan. De Consumentenbond onderwierp 5 populaire voedingsapps aan een privacytest. SamenGezond had bij de eerste meting al een goede privacyscore.

Tijdens de test onderzocht de Consumentenbond onder andere hoe goed de voedingsapps persoonlijke gegevens (gewicht en BMI gekoppeld aan e-mailadres) beschermden. Dit deden ze met hun Privacymeter-testprogramma. SamenGezond kwam van alle onderzochte apps als beste uit de bus.

De Consumentenbond concludeerde dat zelf ingevoerde en automatisch vergaarde gegevens strikt gescheiden werden van de andere gegevensbestanden bij de verzekeraar. Gezondheidsdata kan dus nooit worden uitgewisseld om gebruikt te worden voor verzekeringsdoeleinden. Enig puntje van kritiek waren de benamingen van ‘de persoonsgegevens’ en ‘de gegevens die de deelnemer ingeeft’. Dit is volgens de Consumentenbond te vaag en zou meer moeten worden verduidelijkt.

Lees meer over het onderzoek op Consumentenbond.nl