SamenGezond beloont wekelijks behalen gezondheidsdoelen

Gezond gedrag belonen = volhouden

Vanaf deze week start SamenGezond met weekdoelen, zodat fit worden en dat volhouden nog leuker én makkelijk worden. Met weekdoelen daagt iedereen zichzelf uit om gezonder te worden en te blijven. Haal je het voor jou gestelde doel? Dan ontvang je als beloning een cadeaubon ter waarde van € 3,- (wanneer je je verzekering bij Menzis, Anderzorg of HEMA hebt gekoppeld aan je account) of 250 SamenGezond-punten die je kunt besteden in de webshop van SamenGezond. Elke week weer. Jeroen Pronk, manager SamenGezond: “Het is aangetoond dat het belonen van gezond gedrag helpt bij het volhouden ervan.”

24 oktober 2019


Wetenschappelijke inzichten over de positieve invloed van leefstijl en de effecten van gezond gedrag stapelen zich op. Een collectief van wetenschappers en opinieleiders publiceerde in het NRC bijvoorbeeld over het voorkomen van dementie. Gezonder gedrag voorkomt niet enkel veel menselijk leed, maar kan bovendien miljarden euro’s in de zorg besparen. Het Nationaal Preventieakkoord onderstreept dat het anders moet. En met het toelaten van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) en de gedragstraining voor stoppen met roken tot de basisverzekering, lijkt dit het juiste moment voor interventies op leefkracht. Pronk: “Maar dat is niet voldoende. Er is opschaling van interventies nodig. Die moeten daarvoor laagdrempelig en breed inzetbaar zijn, zoals SamenGezond, om échte vooruitgang te boeken in de volksgezondheid.”

Positief gedrag belonen

SamenGezond biedt oplossingen om een gezonde leefstijl beter vol te houden. “Vanuit onderzoek weten we dat concrete beloningen op de korte termijn beter werken dan abstracte beloningen op de lange termijn”, aldus Pronk. “Van een gezonde leefstijl ervaar je later veel voordeel, maar het is geen directe beloning voor nu. Met het aanbieden van weekdoelen maken we daar verandering in. Zo wordt gezond leven nog aantrekkelijker en leuk. Er zijn verschillende partners die de korting op de producten en cadeaubonnen in de SamenGezond-webshop verstrekken, zoals Coolblue, Sportdirect, Sportshopsdirect en binnenkort ook Hema. Hiermee investeren ze niet alleen in de juiste aanbieding voor deelnemers, maar ook in de gezondheid van de maatschappij’’.

Hoe het werkt

SamenGezond deelnemers sparen punten door GPS-gebaseerde activiteiten (bijv. wandelen, fietsen, hardlopen) bij te houden met de interne tracker van de SamenGezond-app. Als iemand meedoet aan het Weekdoel worden de verdiende punten niet bijgeschreven op het normale puntensaldo. De punten tellen wel mee voor het Weekdoel. Zodra het weekdoel is afgelopen, krijgen deelnemers toegang tot een speciale pagina in de webshop met cadeaubonnen. Daar kiezen zij zelf de beloning voor die week. Deze pagina is tot 2 weken na afloop van het weekdoel toegankelijk en voor een langere periode inwisselbaar.

Naar nieuwsoverzicht