Beweeg en doneer aan het Rode Kruis

Doe mee met het gratis Weekdoel!

Het Rode Kruis komt op steeds meer plekken in actie tegen het coronavirus. Ook jij kunt helpen. Hoe? Heel simpel: download de SamenGezond-app, zet het Weekdoel aan en hou je wandeling, fietstocht of hardlooprondje bij. Zo kun je eenvoudig € 3 doneren!

  • Doneer door te bewegen met het Weekdoel
  • Tijdelijk gratis cursussen, voor beter slapen, minder piekeren of coronastress t.w.v. € 7
  • Alleen voor jou: extra 250 punten als je vandaag start

Ik meld me nu aan!

Over het Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Ook in deze moeilijke tijd. De verspreiding van het coronavirus zorgt voor veel vragen en onzekerheid. Juist nu is het belangrijk om goed op elkaar te letten. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat de meest kwetsbaren in onze samenleving de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dat gebeurt op verschillende manieren.

Het Rode Kruis geeft voorlichting via social media kanalen, de website en het netwerk van vrijwilligers. Iedereen met zorgen, vragen of behoefte aan een luisterend oor kan terecht bij de Rode Kruis Hulplijn (070 – 44 55 888).

Ook is het Rode Kruis er voor mensen die praktische hulp nodig hebben, zoals het doen van boodschappen. In het land komen noodhulpteams op diverse plekken in actie. Ze ondersteunen huisartsenposten en coördineren de inzameling van medische hulpmiddelen voor zorgprofessionals. Dat kost veel tijd, energie én geld. Toch gaat het Rode Kruis onvermoeibaar door om zoveel mogelijk mensen te helpen. Want in tijden van nood, mag niemand er alleen voor staan.