Tostada met kip
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 490 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
- Koolhydraten 50 gram (waarvan suikers 7 gram)
- Vezels 9 gram
- Eiwit 35 gram
- Zout 1,2 gram
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 Spaans pepertje
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
- 100 gram alfalfa
- 4 takjes koriander
- 2 volkoren tortilla's (pak)
Bereiding
- Maak de ui en het pepertje schoon en snijd ze klein.
- Snijd de kip in reepjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de kipfilet en het pepertje al omscheppend mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de groentenmix toe en smoor dit enkele minuten op een zacht vuur.
- Was de alfalfa en de koriander.
- Knip de koriander klein.
- Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om lichtbruin en knapperig.
- Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.