Tostada met kip

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Tostada met kip

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 490 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
  • Koolhydraten 50 gram (waarvan suikers 7 gram)
  • Vezels 9 gram
  • Eiwit 35 gram
  • Zout 1,2 gram

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 Spaans pepertje
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 100 gram alfalfa
  • 4 takjes koriander
  • 2 volkoren tortilla's (pak)

Bereiding

  1. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de kip in reepjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Bak de kipfilet en het pepertje al omscheppend mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de groentenmix toe en smoor dit enkele minuten op een zacht vuur.
  6. Was de alfalfa en de koriander.
  7. Knip de koriander klein.
  8. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om lichtbruin en knapperig.
  9. Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.
Bron: Voedingscentrum