Spaghetti met tuinboontjes en zalm

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Spaghetti met tuinboontjes en zalm

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 550 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 4 gram)
  • Koolhydraten 60 gram (waarvan suikers 4 gram)
  • Vezels 15 gram
  • Eiwit 35 gram
  • Zout 2,4 gram

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kookroom
  • 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram gerookte zalm
  • 8 blaadjes salie

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper een paar minuten zacht in de olie.
  3. Voeg 100 ml water met de kookroom en de tuinboontjes toe en laat de tuinboontjes in een paar minuten gaar worden.
  4. Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd de zalm in reepjes.
  6. Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
  7. Roer de zalm en de salie door de tuinbonensaus.
  8. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.
Bron: Voedingscentrum