Spaghetti met tuinboontjes en zalm
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 550 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 4 gram)
- Koolhydraten 60 gram (waarvan suikers 4 gram)
- Vezels 15 gram
- Eiwit 35 gram
- Zout 2,4 gram
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels kookroom
- 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
- 150 gram volkoren spaghetti
- 150 gram gerookte zalm
- 8 blaadjes salie
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper een paar minuten zacht in de olie.
- Voeg 100 ml water met de kookroom en de tuinboontjes toe en laat de tuinboontjes in een paar minuten gaar worden.
- Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
- Roer de zalm en de salie door de tuinbonensaus.
- Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.