Spaghetti met bolognesesaus
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 560 kcal
- Vet 20 gram (waarvan verzadigd vet 7 gram)
- Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 9 gram)
- Vezels 10 gram
- Eiwit 35 gram
- Zout 0,8 gram
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 worteltjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ½ gedroogd pepertje
- 150 - 200 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum, gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
- Fruit de groente 5 minuten mee.
- Voeg de tomaten met het vocht toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
- Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.