Spaghetti met bolognesesaus

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Spaghetti met Bolognesesaus

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 560 kcal
  • Vet 20 gram (waarvan verzadigd vet 7 gram)
  • Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 9 gram)
  • Vezels 10 gram
  • Eiwit 35 gram
  • Zout 0,8 gram

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ gedroogd pepertje
  • 150 - 200 gram volkoren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum, gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
  4. Fruit de groente 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten met het vocht toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
  8. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
Bron: Voedingscentrum