Pompoensoep met geitenkaas

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Pompoensoep met geitenkaas

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 525 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 5 gram)
  • Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 20 gram)
  • Vezels 20 gram
  • Eiwit 20 gram
  • Zout 1,4 gram

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik of pot kidneybonen
  • stukje prei
  • 5 takjes koriander
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  5. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Fruit de geraspte gember mee.
  6. Voeg de pompoen, de blokjes aardappel, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  8. Maak het stukje prei schoon en snijd het in ringen.
  9. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng weer aan de kook met de kidneybonen en de prei.
  10. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  11. Maak de soep op smaak met peper en de koriander.
  12. Verkruimel aan tafel de geitenkaas over de soep en geef er brood bij.
Bron: Voedingscentrum