Noedels met kip en groente
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 545 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
- Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 7 gram)
- Vezels 8 gram
- Eiwit 45 gram
- Zout 0,2 gram
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- azijn
- 1 dunne prei
- 1 rode paprika
- ½ Spaans pepertje
- 200 gram kipfilet
- ½ theelepel gemberpoeder
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram taugé
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Meng het bosuitje en wat azijn door de komkommer en zet dit weg.
- Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
- Snijd het stukje peper in reepjes.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet.
- Laat de gare noedels uitlekken.
- Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
- Strooi het sesamzaad erover en geef de komkommersalade erbij.