Kabeljauw met zomergroente en krieltjes

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Kabeljauw met zomergroente en krieltjes

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 505 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 2 gram)
  • Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 4 gram)
  • Vezels 10 gram
  • Eiwit 35 gram
  • Zout 0,4 gram

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 2 theelepels viskruiden zonder zout
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Bereiding

  1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
  2. Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
  5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  6. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  7. Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
  8. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  9. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel en geef ze erbij.
Bron: Voedingscentrum