Kabeljauw met zomergroente en krieltjes
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 505 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 2 gram)
- Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 4 gram)
- Vezels 10 gram
- Eiwit 35 gram
- Zout 0,4 gram
Ingrediënten
- 500 gram krielaardappeltjes
- 100 gram wortelen
- 100 gram snijbonen
- 100 gram peultjes
- 1 gele paprika
- 2 stukken kabeljauwfilet
- 2 theelepels viskruiden zonder zout
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- peper
Bereiding
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
- Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
- Wrijf de vis in met de viskruiden.
- Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
- Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
- Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
- Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel en geef ze erbij.