Italiaanse kip met groente en rijst
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 540 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
- Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 6 gram)
- Vezels 7 gram
- Eiwit 35 gram
- Zout 0,2 gram
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kipfilet
- ½ eetlepel citroensap
- peper
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram italiaanse roerbakgroente
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje basilicum
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in repen.
- Schep het citroensap en wat peper door de kip.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak de kip in 1 eetlepel olijfolie bruin.
- Roerbak de roerbakgroente in 6-8 minuten mee gaar.
- Roerbak de laatste minuten de champignons mee.
- Pel de knoflook.
- Was de basilicum.
- Pureer de basilicum met 1 eetlepel water, de overgebleven lepel olijfolie en het teentje knoflook fijn.
- Maak het gerecht op smaak met de basilicumpasta en wat peper.