Italiaanse kip met groente en rijst

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Italiaanse kip met groente en rijst

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 540 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
  • Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 6 gram)
  • Vezels 7 gram
  • Eiwit 35 gram
  • Zout 0,2 gram

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • ½ eetlepel citroensap
  • peper
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram italiaanse roerbakgroente
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in repen.
  3. Schep het citroensap en wat peper door de kip.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Bak de kip in 1 eetlepel olijfolie bruin.
  6. Roerbak de roerbakgroente in 6-8 minuten mee gaar.
  7. Roerbak de laatste minuten de champignons mee.
  8. Pel de knoflook.
  9. Was de basilicum.
  10. Pureer de basilicum met 1 eetlepel water, de overgebleven lepel olijfolie en het teentje knoflook fijn.
  11. Maak het gerecht op smaak met de basilicumpasta en wat peper.
Bron: Voedingscentrum