Groentesoep
Recept
2 personen | 0-15 minuten | tussendoortje | vegetarisch

Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 dunne prei
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- peper, tijm
- 1 laurierblad
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en de prei in dunne ringen.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Voeg wat peper, tijm, het laurierblad, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook dit 5 minuten.
- Voeg de rest van de groente toe en laat de groente in een paar minuten gaar worden. Verwijder het laurierblad.
Voedingswaarden per persoon
- Energie 70 kcal
- Vet 4 gram (waarvan verzadigd vet 1 gram)
- Koolhydraten 6 gram (waarvan suikers 4 gram)
- Vezels 3 gram
- Eiwit 1 gram
- Zout < 0.1 gram