Groentesoep

Recept

2 personen | 0-15 minuten | tussendoortje | vegetarisch

Groentesoep

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 dunne prei
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • peper, tijm
  • 1 laurierblad
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en de prei in dunne ringen.
  2. Fruit de ui in de margarine glazig.
  3. Voeg wat peper, tijm, het laurierblad, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook dit 5 minuten.
  4. Voeg de rest van de groente toe en laat de groente in een paar minuten gaar worden. Verwijder het laurierblad.
Bron: Voedingscentrum

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 70 kcal
  • Vet 4 gram (waarvan verzadigd vet 1 gram)
  • Koolhydraten 6 gram (waarvan suikers 4 gram)
  • Vezels 3 gram
  • Eiwit 1 gram
  • Zout < 0.1 gram