Gratin van boerenkool
Recept
2 personen | 30+ minuten | hoofdgerecht | vegetarisch

Voedingswaarden per persoon
- Energie 555 kcal
- Vet 25 gram (waarvan verzadigd vet 6 gram)
- Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 10 gram)
- Vezels 15 gram
- Eiwit 25 gram
- Zout 0,6 gram
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 750 gram gesneden boerenkool
- 40 gram pecannoten, ongezouten
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 1 theelepel tijm
- 150 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en doe ze met 3 cm water in een pan. Leg de boerenkool erop.
- Kook de aardappelen en de boerenkool in 25 minuten gaar.
- Hak de pecannoten grof.
- Meng de geraspte kaas door de yoghurt en voeg wat tijm toe.
- Warm de grill voor.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen en boerenkool fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Schep de pecannoten door de boerenkool.
- Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schep het yoghurt-kaasmengsel erop.
- Laat het gerecht onder de hete grill in ca. 10 minuten kleuren.