Gratin van boerenkool

Recept

2 personen | 30+ minuten | hoofdgerecht | vegetarisch

Gratin van boerenkool

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 555 kcal
  • Vet 25 gram (waarvan verzadigd vet 6 gram)
  • Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 10 gram)
  • Vezels 15 gram
  • Eiwit 25 gram
  • Zout 0,6 gram

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 750 gram gesneden boerenkool
  • 40 gram pecannoten, ongezouten
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel tijm
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en doe ze met 3 cm water in een pan. Leg de boerenkool erop.
  2. Kook de aardappelen en de boerenkool in 25 minuten gaar.
  3. Hak de pecannoten grof.
  4. Meng de geraspte kaas door de yoghurt en voeg wat tijm toe.
  5. Warm de grill voor.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  8. Schep de pecannoten door de boerenkool.
  9. Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schep het yoghurt-kaasmengsel erop.
  10. Laat het gerecht onder de hete grill in ca. 10 minuten kleuren.
Bron: Voedingscentrum