Gevulde paprika met couscous
Recept
4 personen | 30+ minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 485 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 4 gram)
- Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 5 gram)
- Vezels 10 gram
- Eiwit 25 gram
- Zout 0,3 gram
Ingrediënten
- 200 gram mager rundergehakt
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 250 gram diepvries doperwtjes
- 2 grote of 4 kleine paprika's
- 6 takjes peterselie
- 300 gram volkoren couscous
- 50 gram ricotta
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Bak het gehakt in de hete margarine met de gemalen komijn en het paprikapoeder tot het gaar en rul is. Bak een paar lepels doperwtjes kort mee.
- Was de paprika's. Halveer grote paprika's in de lengte of snijd van kleine paprika's de bovenkant af. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Was de peterselie en knip het fijn.
- Breng 400 ml water aan de kook.
- Meng de couscous met het water in een kom en laat dit afgedekt 5 minuten staan.
- Meng een paar lepels couscous en de helft van de peterselie door gehakt.
- Vul hiermee de paprikahelften en verdeel de ricotta er over.
- Zet de paprika's in een ovenvaste schaal en laat ze 20 minuten in de hete oven gaar worden.
- Laat de rest van de doperwtjes in een bodempje water in een paar minuten gaar worden.
- Meng de rest van de couscous met de doperwtjes, peterselie en eventueel nog wat paprikapoeder.
- Serveer de paprika's met de overgebleven couscous.