Gevulde paprika met couscous

Recept

4 personen | 30+ minuten | hoofdgerecht

Gevulde paprika met couscous

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 485 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 4 gram)
  • Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 5 gram)
  • Vezels 10 gram
  • Eiwit 25 gram
  • Zout 0,3 gram

Ingrediënten

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 gram diepvries doperwtjes
  • 2 grote of 4 kleine paprika's
  • 6 takjes peterselie
  • 300 gram volkoren couscous
  • 50 gram ricotta

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Bak het gehakt in de hete margarine met de gemalen komijn en het paprikapoeder tot het gaar en rul is. Bak een paar lepels doperwtjes kort mee.
  3. Was de paprika's. Halveer grote paprika's in de lengte of snijd van kleine paprika's de bovenkant af. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  4. Was de peterselie en knip het fijn.
  5. Breng 400 ml water aan de kook.
  6. Meng de couscous met het water in een kom en laat dit afgedekt 5 minuten staan.
  7. Meng een paar lepels couscous en de helft van de peterselie door gehakt.
  8. Vul hiermee de paprikahelften en verdeel de ricotta er over.
  9. Zet de paprika's in een ovenvaste schaal en laat ze 20 minuten in de hete oven gaar worden.
  10. Laat de rest van de doperwtjes in een bodempje water in een paar minuten gaar worden.
  11. Meng de rest van de couscous met de doperwtjes, peterselie en eventueel nog wat paprikapoeder.
  12. Serveer de paprika's met de overgebleven couscous.
Bron: Voedingscentrum