Geroosterde kikkererwten

Recept

10 personen | 15-30 minuten | tussendoortje | vegetarisch

Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  3. Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en de olijfolie door.
  4. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5 - 10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
Bron: Voedingscentrum

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 55 kcal
  • Vet 2 gram (waarvan verzadigd vet 0 gram)
  • Koolhydraten 6 gram (waarvan suikers 0 gram)
  • Vezels 2 gram
  • Eiwit 2 gram
  • Zout 0,1 gram