Geroosterde kikkererwten
Recept
10 personen | 15-30 minuten | tussendoortje | vegetarisch

Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
- Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en de olijfolie door.
- Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5 - 10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
Voedingswaarden per persoon
- Energie 55 kcal
- Vet 2 gram (waarvan verzadigd vet 0 gram)
- Koolhydraten 6 gram (waarvan suikers 0 gram)
- Vezels 2 gram
- Eiwit 2 gram
- Zout 0,1 gram