Fruitsoep

Recept

2 personen | 0-15 minuten | tussendoortje

Fruitsoep

Ingrediënten

  • 250 gram bosvruchten (diepvries) of aardbeien, bessen, frambozen
  • 1 perssinaasappel
  • citroensap
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

 

Bereiding

  1. Laat het fruit ontdooien. Houd wat mooi fruit achter voor garnering.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Pureer de rest van het fruit met het sinaasappelsap en een paar druppels citroensap. Verdeel dit over 2 diepe borden.
  4. Roer de yoghurt glad en schep in ieder bord een lepel yoghurt.
  5. Garneer met het achtergehouden fruit.
Bron: Voedingscentrum

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 75 kcal
  • Vet 1 gram (waarvan verzadigd vet 0 gram)
  • Koolhydraten 15 gram (waarvan suikers 10 gram)
  • Vezels 3 gram
  • Eiwit 2 gram
  • Zout < 0.1 gram