Bulgur met champignons, tomaat en walnoten
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht | vegetarisch

Voedingswaarden per persoon
- Energie 540 kcal
- Vet 25 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
- Koolhydraten 55 gram (waarvan suikers 5 gram)
- Vezels 15 gram
- Eiwit 20 gram
- Zout < 0.1 gram
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 3 tomaten
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 6 takjes bladselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 theelepel oregano
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Doe de bulgur in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Was de selderij en knip het klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano. Schep dit door de gare bulgur.
- Hak de walnoten grof en strooi ze erover.