Bananenbrood met walnoten

Recept

14 personen | 30+ minuten | tussendoortje

Bananenbrood met walnoten

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 205 kcal
  • Vet 8 gram (waarvan verzadigd vet 1 gram)
  • Koolhydraten 25 gram (waarvan suikers 8 gram)
  • Vezels 2 gram
  • Eiwit 5 gram
  • Zout 0,3 gram

Ingrediënten

  • 4-5 rijpe bananen (450 gram vruchtvlees)
  • 50 ml olie
  • 50 gram honing
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram walnoten
  • glazen cakevorm of klein broodblik

Bereiding

  1. Bestrijk de vorm dun met olie.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
  5. Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel. Meng dit door de bananenpuree.
  6. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
  7. Doe de massa over in de vorm.
  8. Bak het brood in de matig hete oven in 50 - 60 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze al gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar. 
  10. Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen. 
  11. Snijd het brood in ca. 14 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Bron: Voedingscentrum