Bananenbrood met walnoten
Recept
14 personen | 30+ minuten | tussendoortje

Voedingswaarden per persoon
- Energie 205 kcal
- Vet 8 gram (waarvan verzadigd vet 1 gram)
- Koolhydraten 25 gram (waarvan suikers 8 gram)
- Vezels 2 gram
- Eiwit 5 gram
- Zout 0,3 gram
Ingrediënten
- 4-5 rijpe bananen (450 gram vruchtvlees)
- 50 ml olie
- 50 gram honing
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram walnoten
- glazen cakevorm of klein broodblik
Bereiding
- Bestrijk de vorm dun met olie.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
- Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel. Meng dit door de bananenpuree.
- Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
- Doe de massa over in de vorm.
- Bak het brood in de matig hete oven in 50 - 60 minuten gaar en lichtbruin.
- Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze al gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar.
- Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
- Snijd het brood in ca. 14 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.