Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

Recept

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 550 kcal
  • Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
  • Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 7 gram)
  • Vezels 6 gram
  • Eiwit 35 gram
  • Zout 1,3 gram

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 paksoi
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • ½ pepertje
  • 100 gram taugé
  • 200 gram bieflap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
  3. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  4. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
  5. Snijd het stukje peper klein.
  6. Was de taugé onder stromend water.
  7. Snijd de bieflap in smalle reepjes.
  8. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de peper en de gember snel bruin.
  9. Meng er de ketjap door.
  10. Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
  11. Roerbak de paksoi in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
  12. Meng de paksoi door het vlees en geef de rijst erbij.
Bron: Voedingscentrum