Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen
Recept
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Voedingswaarden per persoon
- Energie 550 kcal
- Vet 15 gram (waarvan verzadigd vet 3 gram)
- Koolhydraten 65 gram (waarvan suikers 7 gram)
- Vezels 6 gram
- Eiwit 35 gram
- Zout 1,3 gram
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 paksoi
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram kastanjechampignons
- ½ pepertje
- 100 gram taugé
- 200 gram bieflap
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
- Snijd het stukje peper klein.
- Was de taugé onder stromend water.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de peper en de gember snel bruin.
- Meng er de ketjap door.
- Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
- Roerbak de paksoi in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
- Meng de paksoi door het vlees en geef de rijst erbij.