Abrikozen-dadelballetjes
Recept
10 personen | 0-15 minuten | tussendoortje | vegetarisch

Ingrediënten
-
100 gram dadels
-
100 gram gedroogde abrikozen
-
5 geroosterde hazelnoten zonder zout
Bereiding
- Ontpit de dadels.
- Pureer de dadels en de abrikozen met een staafmixer tot een grove puree.
- Vorm er ca. 10 balletjes van. Voeg eventueel een drupje sinaasappelsap toe om het goed te kunnen vormen.
- Hak de hazelnoten klein en rol de helft van de balletjes door de hazelnoten. Laat de andere helft zonder nootjes.
Voedingswaarden per persoon
-
Energie 65 kcal
-
Vet 0 gram (waarvan verzadigd vet 0 gram
-
Koolhydraten 15 gram (waarvan suikers 15 gram)
-
Vezels 2 gram
-
Eiwit 1 gram
-
Zout < 0.1 gram