Abrikozen-dadelballetjes

Recept

10 personen | 0-15 minuten | tussendoortje | vegetarisch

Abrikozen-dadelballetjes

Ingrediënten

  • 100 gram dadels

  • 100 gram gedroogde abrikozen

  • 5 geroosterde hazelnoten zonder zout

 

Bereiding

  1. Ontpit de dadels.
  2. Pureer de dadels en de abrikozen met een staafmixer tot een grove puree.
  3. Vorm er ca. 10 balletjes van. Voeg eventueel een drupje sinaasappelsap toe om het goed te kunnen vormen.
  4. Hak de hazelnoten klein en rol de helft van de balletjes door de hazelnoten. Laat de andere helft zonder nootjes.
Bron: Voedingscentrum

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 65 kcal

  • Vet 0 gram (waarvan verzadigd vet 0 gram

  • Koolhydraten 15 gram (waarvan suikers 15 gram)

  • Vezels 2 gram

  • Eiwit 1 gram

  • Zout < 0.1 gram