Onze missie: meer gezonde jaren voor iedereen

Als professional aan de slag met SamenGezond

Een gezonde leefstijl helpt om chronische ziektes te voorkomen of zelfs te keren. Hoe eerder je met leefstijl aan de slag gaat, hoe meer gezonde jaren en kwaliteit van leven je kunt bereiken. Dat noemen we leefkracht en dat is waar SamenGezond bij helpt.

Deelname aan SamenGezond is gratis, ongeacht waar je verzekerd bent.

Campagne bij huisartsen

Vanaf het najaar van 2021 heeft SamenGezond een campagne in huisartsenpraktijken. We brengen SamenGezond onder de aandacht van de zorgprofessionals en patiënten. Met posters en ansichtkaarten brengen we SamenGezond  en de voordelen van een gezonde leefstijl onder de aandacht. Dit maakt het gemakkelijker om patiënten te wijzen op SamenGezond. Wilt u deze kaarten en de poster ook ontvangen? Of wilt u contact met ons? Graag! Mail naar: professional@samengezond.nl

 

Poster en ansichtkaart

Blijf op de hoogte!

SamenGezond heeft regelmatig nieuws op het gebied van leefstijl en gezondheid. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief voor professionals.

Na inschrijving ontvangt u een verificatiemail. Klik op de link in de mail om uw aanmelding te bevestigen. Geen mail? Check uw spam-box. Het aanmelden verplicht u uiteraard tot niets. U kunt zich op ieder moment weer afmelden van de nieuwsbrief.

Wat is SamenGezond?

SamenGezond is het grootste gezondheidsplatform van Nederland, met een app en een website. SamenGezond is een initiatief van Menzis en is voor iedereen gratis beschikbaar, ongeacht waar je verzekerd bent. De app stimuleert om regelmatig te bewegen en gezonde keuzes te maken. Met een Weekdoel, waaronder een stappendoel en beweegminuten, maken deelnemers wekelijks kans op een beloning. Met relevante artikelen en blogs vergroot SamenGezond kennis en bewustzijn over gezonde leefstijl bij alle deelnemers. 

Voor wie?

Deelname aan SamenGezond is geschikt voor iedereen die zelf met zijn/haar gezonde leefstijl aan de slag wil gaan. Of iemand nou overgewicht, diabetes of mentale problemen heeft; het helpt om regelmatig te bewegen en om gezonde keuzes te maken. SamenGezond is er ook voor mensen die gebruikmaken van een leefstijlinterventie zoals de GLI, of voor mensen die voor prehabilitatie of revalidatie in beweging willen komen, mits er geen intensieve begeleiding nodig is.

Op basis van wetenschappelijke kennis, samen met kennispartners

SamenGezond werkt samen met verschillende kennispartners en is ingericht op basis van wetenschappelijke kennis over gezondheidsthema's zoals beweging, voeding en gedragswetenschap. De doelstellingen voor deelnemers zijn gebaseerd op de Beweegrichtlijn van het Kenniscentrum Sport en Bewegen. Onze adviezen sluiten inhoudelijk aan bij de NHG-zorgmodules Leefstijl en bij de adviezen op Thuisarts.nl.

SamenGezond is continu in ontwikkeling op basis van informatie over gebruik en inzicht in gedrag. Zo meten we bijvoorbeeld beweging, gewicht en ervaren gezondheid over een langere periode. SamenGezond doet zelf ook doorlopend onderzoek, in samenwerking met bijvoorbeeld de Rijksuniversiteit Groningen. Wilt u hier meer over weten of doet u zelf onderzoek en wilt u in gesprek over samenwerking? Neem dan contact met ons op.  

Actualiteit en opinie

Lees het laatste nieuws over SamenGezond, of volg ons op LinkedIn.

Contact

Deze pagina voor professionals is nieuw en wordt verder uitgebreid. Heeft u suggesties of ideeën? Wij komen graag met u in contact.