Inspiratie

Laat je inspireren door onze experts en klanten

In deze toolkit kun je niet alleen allerlei praktische tools en handleidingen vinden, maar ook heel veel inspiratie. Op deze pagina hebben we blogs van onze experts, klantverhalen en interessante whitepapers op een rij gezet. Wil je ook jouw SamenGezond Pro verhaal delen met onze klant-community, vul het contactformulier in!  

Ervaringsverhalen van klanten 

SKSG Kinderopvang beleeft vliegende start van SamenGezond op het Werk

Al geruime tijd werken we samen met SKSG Kinderopvang aan de vitaliteit van haar medewerkers. Maar met ons gezondheidsprogramma SamenGezond op het Werk was de grootste kinderopvangorganisatie van Noord-Nederland nog niet bekend.

Lees het verhaal

Zo krijg je wel aandacht voor vitaliteit en leefkracht

Veel vitaliteitsprogramma’s stranden in goede bedoelingen. Maar wanneer medewerkers zelf hun doelen stellen en de regie voeren over hun vitaliteit, raken ze wél gemotiveerd om met hun gezondheid aan de slag te gaan. Myrthe Heijnen, adviseur bedrijfszorg bij Menzis en Erik Neijzen, HR-programmanager vitaliteit bij Royal FloraHolland, leggen uit hoe je dat doet.

Lees het verhaal

Zo kreeg CSU grip op de leefkracht van de medewerkers

Met een uitgekiend aanbod aan instrumenten lukt het organisaties om grip te krijgen op leefkracht. Zo ook schoonmaakbedrijf CSU. Samen met Menzis werken zij aan de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. ‘Alleen als je intrinsiek gemotiveerd bent, kun je gezonder gaan leven.’

Lees het verhaal

De organisatiescan

Vitale medewerkers zijn bijna 20% productiever. Een goede reden dus om jouw gezondheidsbeleid continue goed onder de loep te houden en te optimaliseren. De organisatiescan van Menzis maakt dit inzichtelijk. Het geeft jouw organisatie inspiratie en handvatten om direct aan de slag te gaan. 

Doe de organisatiescan