Stoppen met roken?

Dat doen we samen!

PostNL & Stoppen met roken

“Stoppen met roken is super makkelijk – ik heb het al honderden keren gedaan… “

Tja. Wie herkent het niet? Wel willen stoppen, maar dan op een zwak moment toch weer sneuvelen voor de verleiding. Stoppen met roken in je eentje valt niet mee, maar samen is de kans op succes 50% groter! En omdat PostNL het belangrijk vindt om je daarbij hulp te bieden, hebben we gekozen voor een samenwerking met SamenGezond, van Menzis. Met hen hebben we twee Stoppen met Roken-aanbieders geselecteerd: Allen Carr en SineFuma. Zij bieden op maat gemaakte programma’s aan. En daarmee lukt het wél!

Welke begeleiding past bij jou? Er zijn twee opties voor jou als medewerker van PostNL. Maak een keuze en meld je hieronder makkelijk aan voor meer informatie! Je wordt dan gebeld door de aanbieder om je vrijblijvend verder te informeren. Daarna hoef je pas te beslissen of je daadwerkelijk mee wilt doen.

Er zijn twee opties geselecteerd, speciaal voor PostNL-medewerkers:

"Ga voor een rookvrij leven"

 • Een persoonlijke coach

 • In 6 telefonische of video-gesprekken helpt je coach je van het roken af

 • Gratis aanvullend gebruik van nicotinevervangers of medicatie is mogelijk

 • Ex-deelnemers geven de training een gemiddelde waardering van 8,9

 • Bij jou in de buurt of online vanuit huis

 • 76% is na afloop rookvrij

 • Deze training is ook in groepsverband te volgen 
   

Dit wil ik!

“Binnen 1 dag van het roken af!”

 • In groepsverband

 • Eén live of online training van circa 5 uur

 • Een jaar gratis nazorg (24/7 telefonische coaching, vervolgtrainingen) 

 • Bewezen effectief

 • De trainers zijn allen ex-rokers die gestopt zijn met behulp van de Allen Carr methode
   

Dit wil ik!

Wat is het verschil tussen een groepstraining en individuele begeleiding?

 • De groepstrainingen bestaan uit een aantal bijeenkomsten. Alle deelnemers stoppen in die periode met roken. Je kunt leren van de trainer en van elkaar. Een voordeel is dat je als deelnemers elkaar kunt ondersteunen bij het stoppen.
 • Bij individuele coaching heb je een aantal gesprekken met een persoonlijke begeleider. Het voordeel hiervan is dat de ondersteuning is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Wil je stoppen als roken als team? Dat kan ook! Je kunt dit aanvragen bij de HR Servicesdesk via 088 868 4000.

Wat kost het?

De kosten voor SineFuma of Allen Carr worden betaald door je zorgverzekeraar, bijvoorbeeld door Menzis, Hema of Anderzorg. Dit gaat uit jouw basisverzekering en niet ten koste van je eigen risico. Als jouw verzekeraar deze hulp bij het stoppen niet (volledig) vergoedt en jij in dienst bent bij PostNL, dan betaalt PostNL. Het kost jou dus sowieso niets!

Meer informatie rond stoppen met roken vind je op www.samengezond.nl/stoppen-met-roken.

Q&A

Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met de HR Servicesdesk via 088 868 4000.

Wat wordt er vergoed?
De trainingen van SineFuma worden uit de basisverzekering vergoed. De trainingen van Allen Carr wordt niet door alle verzekeraars vergoed. Als je verzekeraar dit niet vergoedt en je in dienst bent bij PostNL, dan betaalt PostNL dit voor je . Jij geeft SineFuma en Allen Carr toestemming om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Worden alle opties voor stoppen met roken vergoed?
Nee. Alleen de opties die wij hier aanbieden worden vergoed door ons, of door je verzekeraar. Er zijn aanvullende trainingen die hier niet genoemd staan, die onder de aanvullende zorgverzekering vallen. Informeer in dat geval bij je eigen zorgverzekeraar.

Welke andere mogelijkheden zijn er?
Zie www.samengezond.nl/alternatieve-behandelingen. Dit zijn veelal opties die onder de een aanvullende zorgverzekering vallen. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar.

Kan ik de training onder werktijd volgen?
Nee, de trainingen volg je buiten werktijd.

Krijg ik voor de reistijd naar een locatie voor het programma reiskostenvergoeding?
Nee, er is geen reiskostenvergoeding opgenomen in het programma.

Wat als ik halverwege ben gestopt met een programma, kan ik dit dan in de toekomst weer oppakken?
De Allen Carr-training duurt 1 dag. Het gebeurt zelden dat iemand halverwege de dag stopt. Wat kan gebeuren is dat iemand na de training toch weer begint, of hulp nodig heeft. Allen Carr biedt een jaar kosteloos ondersteuning aan, bestaande uit telefonische coaching en (verkorte) nazorgsessies. Dus als iemand terugvalt en weer wil stoppen bieden zij daar (in het eerste jaar kosteloos) ondersteuning bij aan.
De individuele coaching bij SineFuma bestaat uit 6 gesprekken in een periode van maximaal 10 weken, de groepstraining uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur in 8 weken. Mocht je halverwege stoppen met één van de programma’s kan je het weer oppakken zolang het binnen die 10 weken zit. Daarna niet meer. Dan kan je het volgende kalenderjaar het gewoon weer oppakken door opnieuw te beginnen.

Als het nu niet uitkomt, kan ik me dan ook later nog inschrijven?
Ja, zolang het aanbod openstaat kun je hier gebruik van maken.

Wat als ik meer informatie nodig heb om een keuze voor een programma te maken?
Je kunt je voor beide programma’s inschrijven. Je wordt dan terug gebeld door Allen Carr en SineFuma. Met hen neem je het aanbod samen door en kan je een keuze maken na afronding van het gesprek.

Kan ik mij ook aanmelden met mijn partner/huisgenoot?
Jazeker, samen stoppen stimuleert! Kosten voor partner/huisgenoot die niet gedekt worden door je basisverzekering worden alleen natuurlijk niet door PostNL vergoed.

Waar kan ik meer informatie vinden over het feit dat PostNL rookvrij gaat?
Op MijnPostNL vind je alles over ons nieuwe rookbeleid en de stappen die we gaan zetten op weg naar een rookvrij PostNL.