Positief denken

Tips voor een positieve mindset

Heb je allerlei goede voornemens, maar lukt het je nu al niet ze vol te houden en word je daar vervolgens weer depressief van? Of betrap je jezelf vaak op negatieve gedachten? Probeer positiever te denken! En dat klinkt natuurlijk weer veel simpeler dan het is. Toch zijn er veel manieren om dat te doen. De artikelen, tips en cursussen op deze pagina helpen je daarbij.

Suggesties voor jou

(Nog) geen suggesties beschikbaar

We hebben nog geen gegevens over jou, jouw doelen en jouw gezondheid. Doe mee, zodat we de onderwerpen en categorieën kunnen laten zien die bij je passen.

Deelname is gratis en voor iedereen!

background

Positief leren denken, hoe doe je dat?

Positief in het leven staan, dat doet wat met je gezondheid. Dat zit hem in de kracht van positief denken: dat geeft je positieve energie en een gelukkig gevoel. Soms is het alleen lastig om elke dag maar positief te zijn. Door omstandigheden kan je soms niet lekker in je vel zitten. Het lukt dan niet om continu positieve gedachten te hebben. Je moet positief leren denken, maar hoe doe je dat? Simpelweg door negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.

Hoe kan je positiever worden?

Welke positief denken tips zijn er? De ene persoon staat positiever in het leven dan de ander. Je omgeving en situatie spelen hierin een belangrijke rol. Je kunt ongelukkig zijn met een situatie waarin je momenteel zit. Misschien is je relatie net verbroken of zit je door ziekte thuis. Probeer dan toch de positieve dingen in te zien. Bedenk waar je dankbaar voor bent. Misschien heb je nu ineens tijd voor dingen waar je eerst niet aan toe kwam. Geeft het je wel de ruimte om eens goed na te denken over wat je echt wilt.

Ook een depressie of burn out kunnen zorgen voor meer negatieve gedachten. Probeer positief te blijven. Het leren loslaten van depressieve gedachten is moeilijk en kost tijd. Neem dan ook de tijd die nodig is en maak je even los van alle dingen die volgens jou moeten. Meditatie en mindfulness oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je meer innerlijke rust ervaart waardoor je positieve gedachten meer de ruimte kunt geven. Met kleine dingen kan je al gelukkig zijn. Geniet van het mooie weer, ga erop uit of doe eens even helemaal niks. Je zult zien dat dit je de ruimte geeft om echt te ontspannen.

Wat zijn tips bij weinig zelfvertrouwen?

Probeer wat meer te houden van jezelf, accepteer wie je bent en verbeter je zelfbeeld. Maak je niet te druk over iets dat niet lukt of over wat anderen van je vinden. Stop met piekeren en denk aan wat je wel kunt. Iedereen is wel ergens goed in, ontdek wat jouw kwaliteiten zijn. Onzekerheid is niet erg, maar laat het je leven niet beheersen. Mensen kunnen een negatieve invloed op je hebben. Neem afstand van negatieve mensen en maak nieuwe sociale contacten. Durf ook eens nee te zeggen tegen een ander. Als iets niet goed voelt, hoef je het niet te doen. Je zult zien dat dit je sterker maakt en je eigenwaarde opkrikt.

Vind je het lastig om zelfstandig aan je positiviteit te werken? Doe mee  met een mailcoachingstraject om meer balans te krijgen in je leven. 

Start de mailcoach