Podcasts over gezond ouder worden

Om te luisteren tijdens je wandeling

TNO, LUMC en Menzis organiseren dit jaar het jaarlijkse Lifestyle4Health congres en richten zich op het onderwerp gezond ouder worden. In twee podcasts delen we de kennis over de invloed van een gezonde leefstijl op veroudering. En hoe we die kennis kunnen toepassen.
Beluister hieronder de podcasts. Tip: doe dit tijdens een wandeling mét de app van SamenGezond!

Voorkomen of uitstellen van ziekte

Uit onderzoek blijkt dat ouderdomsziekten door gezonde leefstijl voorkómen of uitgesteld kunnen worden. Dit geldt voor diabetes of hart- en vaatziekten, en mogelijk ook voor dementie. Tijd om kennis en inzichten over gezond ouder worden te delen en na te gaan hoe de praktijk ze kan toepassen!

Podcast 1: Gezond ouder worden, hoe doe je dat?

Een ongezonde leefstijl kan veroudering versnellen en het risico op ziektes kan vergroten. Is het omgekeerde ook mogelijk: kan een gezonde leefstijl veroudering afremmen en ziektes voorkomen? 

Podcastpresentator Glenn van der Burg begeleidt beide podcasts. In deze eerste editie spreken David van Bodegom (hoogleraar Vitaliteit in een verouderde populatie bij LUMC) en Suzan Wopereis (principal scientist bij TNO). Samen beantwoorden zij de vraag: ‘Gezond ouder worden; hoe doe je dat en waarom is het belangrijk?’

Beluister via Spotify
Beluister via Soundcloud

Podcast 2: Gezond ouder worden? Zo doe je dat!

In deze tweede podcast gaan we dieper in op het onderwerp en gaat het over manieren die mensen kunnen helpen in het gezond ouder worden. Te gast zijn Bas van de Goor (oud olympisch volleyballer, directeur van zijn eigen Bas van de Goor Foundation en initiatiefnemer van de Nationale Diabetes Challenge) en Iris de Vries (huisarts en voorzitter van de vereniging Arts & Leefstijl). Zij vertellen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wat bijdraagt om gezonde leefstijlveranderingen blijvend vol te houden. Daarnaast gaan we in gesprek met Vera Baars die als Leefkrachtadviseur bij Menzis persoonlijk advies geeft over hoe mensen hun gedrag kunnen aanpassen om gezond(er) te gaan leven.     

 

Beluister via Spotify
Beluister via Soundcloud