Podcast over én tijdens het wandelen

Onze tips voor luisterplezier

Wandelen en een podcast luisteren; prima te combineren

Misschien luister je er al dagelijks naar, misschien is dit nieuw voor je: de podcast. 

Een podcast is een soort radio-programma dat je altijd en overal kunt beluisteren. Dit doe je door de podcast-aflevering te downloaden of streamen. Podcasts bestaan in alle vormen en maten en over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daardoor is het heel makkelijk om jouw interesses te voeden, nieuwe dingen te leren of je simpelweg te vermaken. 

Wij hebben een aantal podcasts verzameld die we graag met je delen. Podcast die te maken hebben met het thema 'Wandelen'. Omdat wij ze interessant en we denken dat ze jouw wandeling kunnen verrijken. Al zijn ze ook hartstikke leuk om te luisteren vanuit je luie stoel. Veel luisterplezier! 

Feiten en fabels over bewegen - SamenGezond

Word je ook wel eens gek van alle tegenstrijdige adviezen over bewegen? Luister dan naar onze eigen SamenGezond podcast waarin de waarheid boven tafel komt. Host Vivienne van den Assem (bekend van RTL Boulevard) neemt je mee in feiten en fabels over spierpijn, vetverbranding, depressies en het beste tijdstip om te sporten. Voormalig Nederlands kampioen karate Louise Oldeman en bewegingswetenschapper Hans Bloo schuiven aan voor tips en adviezen. Beluister de podcast hier.

Avontuurlijke Vrouwen

Vrouw, avontuur, reizen, lef, tegenslagen, genieten, bewegen: alles komt samen in deze reeks podcasts gehost door Antonette Spaan. De podcast gaat, zoals de naam al verklapt, over avontuurlijke vrouwen. Denk daarbij aan solo reizen door Israël of leven in de wildernis, maar ook het avontuur opzoeken met een ziekte of tijdens het verwerken van een verlies. Veel inspirerende verhalen die het luisteren meer dan waard zijn! 

Een greep uit de selectie: Jacoba de Boer en haar ervaringen van haar hike op de Pacific Crest Trail (Noord-Amerika) en veilig solo reizen als vrouw in Amerika, Linda Bezemer over haar avontuur op de Great Himalaya Trail en haar ervaringen tijdens de allesverwoestende aardbeving die een groot deel van Nepal trof terwijl zij in Kathmandu was en Jessica de Korte over avontuur op de fiets en leven met fibromyalgie. Deze podcast over reizen is een grote inspiratiebron met als doel meer vrouwen te motiveren op avontuur te gaan, of dit nu een micro avontuur of een groot avontuur is. Alle podcasts vind je hier.

Wandellust - Twan Huys

In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders, zoals schrijver Jan Terlouw en singer-songwriter Tim Knol. Deze laatste is een verwoed wandelaar nadat hij zijn leefstijl 180 graden heeft omgegooid om zijn gezondheid te verbeteren. Mede door meer beweging in zijn leven te brengen, is hij 40 kg afgevallen. Hij neemt Twan mee naar het beeldschone eiland 'De Woude' voor een muzikale tocht, waarin hij wandelt met en muziek maakt voor zijn fans in de buitenlucht. 

De Buitendienst - ANWB 

Even geen stemmen, geen discussies en niets nieuws leren. Deze podcast van de ANWB is echt iets anders. In 6 series maak je kennis met de geluiden van een Nederlands natuurgebied, zoals de branding op Terschelling, de bosgeluiden op de Veluwe of de moerasgeluiden van de Weerribben. Doe je ogen dicht en laat je meevoeren naar deze mooie plekken Nederland. Perfect voor tijdens het thuiswerken, je studie of om lekker bij weg te dromen. Wie weet brengt het je op het idee om een keer live te gaan wandelen in dit natuurgebied? 

Zo voorkom je stress en lusteloosheid - Work in Progress door Intermediair

In deze podcast van Intermediair vertelt loopbaan- en wandelcoach Ingeborg Steinvoord over wandelen als manier om van werkstress af te komen. Hierbij gaat niet om 'de sport' wandelen. Wandelen laat je bloed weer stromen en brengt zo meer zuurstof naar je hoofd. Dat bevordert je concentratie en prestaties, maar zorgt ook voor nieuwe hersenverbindingen, en nieuwe ideeën. Dat is prima te gebruiken voor een vergadering of brainstormsessie met een paar collega's, stelt Steinvoord voor. Een blokje om het kantoor kan al voldoende zijn. 

Intermediair heeft trouwens nog vele andere podcasts over de thema's carrière, werk-privébalans en persoonlijke groei. Zeker een luistermoment waard.