Over SamenGezond

Alles voor een gezonde leefstijl

Man met kratten gewichtheffen

Onze missie: meer gezonde jaren voor iedereen

Gezondheid gaat ons allemaal na aan het hart. We worden steeds ouder en de meeste mensen voelen zich gezond en niet beperkt. Toch krijgen we in ons leven vaker te maken met chronische, vaak leefstijl gerelateerde ziektes. Denk aan hart- en vaatziekten of diabetes. 

De maatschappij kent veel prikkels en producten die onze gezondheid aantasten. Gelukkig kan je voor een deel zelf invloed uitoefenen op je eigen gezondheid. Door meer te bewegen bijvoorbeeld of anders te eten. Een gezonde leefstijl helpt je die chronische ziektes te voorkomen of zelfs te keren en verleidingen te weerstaan. Aandacht voor een gezonde leefstijl is belangrijk, je krijgt een betere weerstand en je bent beter bestand tegen infectieziektes zoals het coronavirus. Hoe eerder je met je leefstijl aan de slag gaat, hoe meer gezonde jaren en kwaliteit van leven je kunt bereiken. Dat noemen we leefkracht en dat is waar SamenGezond jou bij helpt.

Vrouw hardlopen atletiekbaan

Ons programma: een gezond steuntje in je rug voor iedereen

SamenGezond is jouw steuntje in de rug. Je kunt bij ons terecht als je aan de slag wilt met je leefstijl (ook als je daar eigenlijk nog geen zin in hebt). Je kunt op ieder moment starten en op een manier die bij jou past. Uiteraard geheel vrijblijvend, je hoeft niet bij Menzis verzekerd te zijn of na een jaar te betalen. 

We geven je bruikbare tips en coaching, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, interesses en je doelen. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners zoals de Hartstichting, het Voedingscentrum en bijvoorbeeld het Kenniscentrum Sport & Bewegen

Naast coaching via de SamenGezond-app kun je – heel leuk – meedoen aan Weekdoelen, waarbij je iedere week een beloning ontvangt. Zo zet je vaak net dat stapje meer en houd je het ook langer vol. SamenGezond is jouw gezonde steuntje in de rug, ook als het met je gezondheid niet meezit. 

Zelf koken

Over wie we zijn: we zijn continu in ontwikkeling

Dag in, dag uit is ons team van bevlogen experts bezig om het programma te verbeteren, zodat we jou en ook alle andere meer dan honderdduizend deelnemers kunnen helpen. Dan doen we niet alleen, we laten ook wetenschappers met ons meedenken. We voegen de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe en bieden jou alleen datgene aan waarvan we zeker weten dat het 100% betrouwbaar is. We doen het dus voor jou. Nou ja, ook voor de maatschappij natuurlijk.

Water drinken

Raad van Advies

Menzis en SamenGezond hebben forse ambities als het gaat om het versterken van de leefkracht van ieder mens. Daarom is in 2020 een Raad van Advies geïnstalleerd om met ons mee te denken. De volgende leden leveren daaraan een belangrijke bijdrage: 

  • Pim Assendelft, hoogleraar Preventie in de zorg aan de Radboud Universiteit in Nijmegen 
  • Robert van de Graaf, verslavingsarts en leefstijlarts Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) in Groningen 
  • René Kuijten, managing partner investeringsmaatschappij LSP (Life Sciences Partners), lid Topsector Life Sciences & Health 
  • José Manshanden, directeur GGD Amsterdam 
  • Marian Verkerk, hoogleraar Zorgethiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en verbonden aan het UMCG