Het Weekdoel

Beweeg elke week een beloning bij elkaar

Het Weekdoel daagt jou, op je eigen niveau en met verschillende uitdagingen, elke week opnieuw uit om aan je gezonde doelen te werken en je fitter te voelen. Je doet mee aan het Weekdoel via de SamenGezond-app. Heb je je Weekdoel behaald? Dan verdien je 250 SamenGezond-punten. Deze kun je gebruiken om te sparen voor producten in onze webshop. Afhankelijk van de stappen die jij maakt op weg naar een gezonde leefstijl ontvang je af en toe van ons een extra verrassing.

Het Weekdoel

Meer uitdaging

Het Weekdoel bestaat uit meerdere uitdagingen. Het aantal uitdagingen varieert van twee tot maximaal vier. De twee uitdagingen die elke week zeker terugkomen, zijn de Beweeg-uitdaging en de Stappen-uitdaging. 

  • Beweeg-uitdaging. Met deze uitdaging dagen we je uit een bepaald aantal minuten per week te bewegen door te wandelen, fietsen of hard te lopen. We stellen het aantal minuten vast op basis van jouw situatie. Lees hier hoe je je activiteit kunt bijhouden.
  • Stappen-uitdaging. De hele dag door bewegen is erg belangrijk, vertelt ook de Beweegrichtlijn (Gezondheidsraad). Onze app daagt je daarom uit om zoveel mogelijk dagen in de week een aantal stappen te zetten. Zonder dat je het doorhebt zet je misschien wel meer stappen dan je denkt. Als je gaat tuinieren, boodschappen haalt of klusjes in huis doet bijvoorbeeld. De app houdt zelf de stappen bij, zorg er daarom voor dat je je telefoon altijd bij je hebt.

Af en toe komen er ook extra uitdagingen bij. Dit om het voor jou leuk en afwisselend te houden. De ene keer krijg je bijvoorbeeld coaching en tips over onderwerpen waar jij aan wil werken. En de andere keer organiseren we een (virtueel) evenement. Uiteraard tellen de stappen en beweegminuten die je maakt tijdens een evenement, mee voor de Beweeg- en Stappen-uitdaging. 

Voor jouw Weekdoel geldt: groeit jouw leefkracht? Dan groeien de doelen met je mee. Dat gebeurt in kleine stapjes. Beweeg je een periode wat minder? Geen probleem. Dan houdt de app daar rekening mee.

Nieuwe beloningen

Voor het behalen van je Weekdoel kan je elke week als beloning 250 SamenGezond-punten claimen. Deze beloning is een aanmoediging om je gedrag (blijvend) te veranderen en is voor iedere gebruiker die zijn Weekdoel haalt gelijk. Je hebt 1 week de tijd om je beloning te claimen.

Op basis van bepaalde (gezondheids)gegevens, zoals bijvoorbeeld je beweegpatroon, voortgang in het Weekdoel en interesses in thema’s, verrassen we je soms met een exclusieve en persoonlijke extra beloning. Het is dus elke week een verrassing of jij als gebruiker deze extra beloning ziet. Denk bij deze extra beloning bijvoorbeeld aan exclusieve deelname aan een evenement of prijsvraag, de mogelijkheid om een cadeaubon te bestellen of bijzondere virtuele trofeeën in onze app.

Heb je nog vragen over het Weekdoel? Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Vraag en antwoord

  • Ben ik automatisch aangemeld voor het Weekdoel of moet ik daar nog iets voor doen?

  • Hoe haal ik mijn Weekdoel?

  • Waar en hoe kan ik mijn beloning voor het Weekdoel claimen?

  • Hoe houd ik mijn stappen bij?

  • Kan ik mijn stappenteller ook uitzetten?

  • Wat is het maximale dat ik moet doen/behalen voor mijn Weekdoel?

  • Hoe wordt de voortgang van mijn Weekdoel berekend?

  • Hoe kan ik mijn voortgang zien?