Het Weekdoel

Beweeg elke week een beloning bij elkaar

Het Weekdoel daagt jou, op je eigen niveau en met verschillende uitdagingen, elke week opnieuw uit om aan je gezonde doelen te werken en je fitter te voelen. Je doet mee aan het Weekdoel via de SamenGezond-app. Heb je je Weekdoel gehaald? Dan verdien je 250 SamenGezond-punten. Deze kun je gebruiken om te sparen voor producten in onze webshop. Afhankelijk van de stappen die jij maakt op weg naar een gezonde leefstijl ontvang je af en toe van ons een extra verrassing.

Het Weekdoel

Meer uitdaging

Het Weekdoel bestaat uit meerdere uitdagingen. Het aantal uitdagingen varieert van twee tot maximaal vier. De twee uitdagingen die elke week zeker terugkomen, zijn de Beweeg-uitdaging en de Stappen-uitdaging. 

 • Beweeg-uitdaging. Met deze uitdaging dagen we je uit een bepaald aantal minuten per week te bewegen door te wandelen, fietsen of hard te lopen. We stellen het aantal minuten vast op basis van jouw situatie. Lees hier hoe je je activiteit kunt bijhouden.
 • Stappen-uitdaging. De hele dag door bewegen is erg belangrijk, vertelt ook de Beweegrichtlijn (Gezondheidsraad). Onze app daagt je daarom uit minimaal 6 dagen in de week een aantal stappen te zetten. Zonder dat je het doorhebt zet je misschien wel meer stappen dan je denkt. Als je gaat tuinieren, boodschappen haalt of klusjes in huis doet bijvoorbeeld. De app houdt zelf de stappen bij, zorg er daarom voor dat je je telefoon altijd bij je hebt.

Af en toe komen er ook extra uitdagingen bij. Dit om het voor jou leuk en afwisselend te houden. De ene keer krijg je bijvoorbeeld coaching en tips over onderwerpen waar jij aan wil werken. En de andere keer organiseren we een (virtueel) evenement. Uiteraard tellen de stappen en beweegminuten die je maakt tijdens een evenement, mee voor de Beweeg- en Stappen-uitdaging. 

Voor jouw Weekdoel geldt: groeit jouw leefkracht? Dan groeien de doelen met je mee. Dat gebeurt in kleine stapjes. Beweeg je een periode wat minder? Geen probleem. Dan houdt de app daar rekening mee.

Nieuwe beloningen

Het halen van je Weekdoel blijven we belonen met punten, die flinke kortingen opleveren in de webshop. Daarnaast bieden we leuke virtuele trofeeën waarmee jij je eigen prijzenkast kunt vullen. 

Heb je nog vragen over het Weekdoel? Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Vraag en antwoord

 • Wat is het Weekdoel?

 • Waar vind ik mijn Weekdoel? 

 • Ben ik automatisch aangemeld voor het Weekdoel of moet ik daar nog iets voor doen?

 • Hoe haal ik mijn Weekdoel?

 • Hoe houd ik mijn stappen bij?

 • Wat is het maximale dat ik moet doen/behalen voor mijn Weekdoel?

 • Hoe wordt de voortgang van mijn Weekdoel berekend?

 • Hoe kan ik mijn voortgang zien?

 • Hoe kan ik mijn beloning voor het Weekdoel claimen?