Omgaan met geld

Grip op je inkomsten en uitgaven

Toewerken naar een schuldenvrij leven lukt eigenlijk alleen als je eerst de stress vermindert. Dan zit jij lekkerder in je vel en heb je meer energie om je problemen aan te pakken. Hoe je dat doet? Met deze tips!

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Meld je aan bij SamenGezond of log in. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen! 

Deelname is gratis en voor iedereen

Meld je aan
background

Hoe leer je omgaan met geld?

Dat opstapelende rekeningen, een bankrekening met cijfers in het rood en bellende schuldeisers voor stress zorgen, begrijpt iedereen. Veel mensen die schulden hebben, krijgen ook te maken met gezondheidsproblemen zoals stress. Stress kan ervoor zorgen dat het heel moeilijk wordt om de problemen aan te pakken en prioriteiten te stellen. Het is dus van belang die stress eerst te verminderen, voordat je je schulden goed kunt aanpakken.

Je situatie in kaart brengen is misschien niet het leukste werkje, maar zodra je weet hoe hoog je totale schuld is en duidelijk hebt hoeveel er aan de andere kant binnenkomt, ervaar je meteen een gevoel van rust. Je weet nu hoe het ervoor staat. Als je alles op een rijtje hebt, heb je een bepaald budget over om van te leven. Hou je daaraan. Dat vermindert stress en het brengt je leven in evenwicht. Je hebt de controle over je leven terug en dat resulteert meteen in een goede nachtrust en een goed gevoel over jezelf.

Tips hoe om te gaan met schulden

Veel mensen die schulden hebben, vereenzamen. Ze doen niets leuks meer, omdat ze het gevoel hebben dat dit niet kan, terwijl dit juist kan zorgen voor een goed gevoel over jezelf! Wees eerlijk over je situatie naar je omgeving toe. Er zijn genoeg (budget vriendelijke) opties om af en toe eens iets leuks te doen. Een avond naar de bioscoop is duur, maar een avond gezellig met elkaar op de bank een film kijken, is misschien wel veel leuker. Zoek naar creatieve manieren om alsnog leuke dingen te doen. En heb jij een financiële vraag? Stel ‘m dan op Kandoor.nl. Professionals uit de financiële sector helpen je gratis op weg!

Cursus hoe om te gaan met geld

Maak jij je zorgen om je financiële situatie? Minder geldzorgen is een eerste stap om je financiën weer op orde te krijgen. Via SamenGezond kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met jouw geldzorgen. Je krijgt uitleg, tips en oefeningen om je geldzorgen onder controle te krijgen en je leert om op eigen kracht stressoorzaken te verminderen. Ook krijg je tips over handige sites of mogelijkheden waar je eventueel om hulp kunt vragen als je er zelf niet meer uitkomt.