Tijd om op te staan en meer te bewegen

Gezondheidsrisico's door te veel zitten

We brengen nog steeds te veel van onze dagen zittend door. En dat brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Door de lockdown is het er niet beter op geworden. Volgens een item van de NOS zijn we juist nog veel meer gaan zitten.Tijd dus om op te staan en in beweging te komen. 
 

Meer bewegen is gezond en verbetert de kwaliteit van leven. Meer bewegen lijkt zo vanzelfsprekend, echter doen we het nog steeds te weinig. Zeker het afgelopen jaar. Een op de drie Nederlanders zit langer dan 8,5 uur per dag en dat is veel langer dan in andere landen. Te veel zitten is slecht voor je, het wordt soms wel het nieuwe roken genoemd. Door veel te zitten heb je onder andere een verhoogd risico hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas, kanker en zelfs op vroegtijdig overlijden. 

Uit de video van NOS blijkt tevens dat ons lichaam helemaal niet gemaakt is om veel te zitten, maar wel voor beweging. De kracht van herhaling is heel belangrijk. Dat te weinig beweging ongezond is weten we immers al langer! Door corona is het belang van bewegen nog duidelijker geworden. Dus daarom wordt iedereen opgeroepen om minder te zitten, vaker op te staan en in beweging te komen.


Met SamenGezond helpen we deelnemers om in beweging te komen. Met het Weekdoel in de app is dagelijks bewegen heel eenvoudig en werk je in kleine stapjes naar een goed beweegpatroon. Dus sta op en doe ook mee