Mindfulness oefeningen

Voor meer rust in je drukke leven

Een gezonde geest, in een gezond lichaam. Met dagelijks vijf tot tien minuten mindfulness oefeningen merk je al een positief effect op je gezondheid. Hier vind je praktische tips waarmee je snel aan de slag kunt.

Aanbevolen voor jou

Ontdek je persoonlijke tips

Log in bij SamenGezond. Dan zie je direct welke onderwerpen en tips bij jou passen! 

Deelname is gratis en voor iedereen

background

Hoe bouw je meer zelfvertrouwen op?

Meer zelfvertrouwen begint met door je schouders breed te maken en rechtop staan. Door je houding te verbeteren kom je vanzelf in een beter stemming. Wanneer je gaat lachen maakt je lichaam het geluk stofje serotonine aan en dit heeft invloed op je stemming, maar dit werkt ook omgekeerd. Dit bewijst maar dat je lichaam en geest continu in contact staat met je zenuwen, spieren en hormonen.

Tips voor verlegenheid

Voor verlegenheid zijn 6 tips die er voor kunnen zorgen dat je dit kan overwinnen en waardoor je meer zelfvertrouwen op bouwt. Eén van deze tips is ga de moeilijke dingen niet uit de weg. Je kan naderhand extra trots op je zelf zijn. Je kan ook nog evalueren wat goed ging en wat je de volgende keer beter anders kan aanpakken.

Wat sowieso belangrijk is, wees altijd jezelf. Je hoeft niet altijd leuk, sociaal en grappig te zijn. Leg de lat niet te hoog en zeg tegen jezelf dat je er mag zijn. Je hoeft ook niet altijd een goed verhaal te vertellen maar je kan ook vragen stelen. En de allerbelangrijkste tip is: pieker niet. Je mag best verlegen zijn maar je hoeft hier niet de hele dag mee te zitten. Probeer je niet druk te maken over als iets een keer verkeerd gaat. Dit kan iedereen overkomen. 

Bewegen en zelfvertrouwen

Dat bewegen goed voor je is dat weten we inmiddels al. Maar bewegen heeft ook invloed op je mentale gesteldheid. Door te bewegen kan het zo zijn dat je minder somber bent en daardoor meer zelfvertrouwen gaat uitstralen. Dus hoe je je ook voelt, stop nooit met bewegen.