Mexicaanse schotel met peulvruchten

Boordevol eiwitten en vezels

2 personen | 20 minuten | hoofdgerecht

Mexicaanse schotel

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 521 kcal
  • Vet 29 gram (waarvan verzadigd 4 gram)
  • Koolhydraten 40 gram (waarvan suikers 18 gram)
  • Vezels 18 gram
  • Eiwitten 18 gram
  • Zout 0.9 gram

Ingrediënten

  • 400 gram kidneybonen
  • 180 gram mais
  • 2 rode uien
  • 1 puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 eetlepel soja yoghurt (of yoghurt)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper

Bereiding

  1. Spoel de kidneybonen en mais af in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Was de tomaat en snijd daarna in kleine blokjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de bonen en mais toe en bak voor 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de cajunkruiden en peper.
  4. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met de soja yoghurt en olijfolie extra vierge tot een sausje. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de Mexicaanse schotel met de avocado saus. Ook erg lekker met verse koriander en limoensap.
Bron: EkoMenu